La marxa ha començat als Jardinets de Gràcia, oficialment Jardins de Salvador Espriu, i recorre el centre de Barcelona (CCMA)

Milers de persones es manifesten a Barcelona en suport del poble palestí i del Líban

Els manifestants, 40.000 segons els organitzadors i 4.500 segons la Guàrdia Urbana demanen a l'estat espanyol que trenqui relacions diplomàtiques i comercials amb Israel

RedaccióActualitzat

Milers de persones han participat aquesta tarda en una manifestació convocada a Barcelona en suport al poble de Palestina. Segons els organitzadors, 40.000 persones han participat en la marxa, una xifra que la Guàrdia Urbana rebaixa a 4.500.

Una marxa que ha recorregut el centre de la ciutat encapçalada per una pancarta amb el lema "Contra el genocidi i el colonialisme. #Vaga per Palestina". S'ha convocat en el marc de la vaga general de 24 hores que s'ha fet aquest divendres arreu de l'estat espanyol per protestar per la situació a l'Orient Mitjà.

Convocada per la plataforma Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina de Catalunya, la concentració ha començat als Jardinets de Gràcia, oficialment Jardins de Salvador Espriu. Molts dels manifestants han exhibit banderes palestines i criden consignes com ara "Israel, assassins. Europa patrocina" o "Free Palestina".

També s'han escoltat missatges d'escalf al Líban, país bombardejat avui per Israel com "Beirut no estàs sola".

Alguns dels manifestants porten banderes de Palestina (ACN/ Norma Vidal)

Tot i que la protesta s'ha desenvolupat en un ambient pacífic, un petit grup ha fet pintades i han vandalitzat alguns locals i establiments que, segons els organitzadors de la marxa, donen suport a l'estat d'Israel.

L'aturada de 24 hores ha servit per exigir al govern espanyol que endureixi la seva posició i trenqui relacions diplomàtiques i comercials amb Israel, un país al qual els convocants acusen de cometre un genocidi a Palestina. Convocada pels sindicats CGT i Solidaritat Obrera, s'han adherit a la vaga general desenes d'organitzacions i entitats socials, com ara l'Assemblea de l'Acampada per Palestina a la UB, la Marea Pensionista, la Lluita Internacionalista, el Comitè de Solidaritat de Palestina de Sants, La Crida LGTBIQ+ i la CGT-UB, entre altres.

Segons els convocants, el que està passant a l'Orient Mitjà no es pot considerar un conflicte armat, sinó una "agressió directa" de l'estat israelià contra un territori palestí que "no té cap capacitat" militar.

Els convocants de la manifestació exigeixen al govern espanyol que les partides que van a la indústria armamentística es destinin a "fer efectius drets socials" com l'habitatge, la sanitat o l'educació. També reclamen la "desmilitarització" de l'Orient Mitjà i que es trenquin relacions comercials "per fer pressió al règim sionista".

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaGuerra a Gaza
Anar al contingut