Un capgròs de Díaz Ayuso amb nas de Pinotxo
Entre les pancartes de la manifestació, un capgròs de Díaz Ayuso amb nas de Pinotxo (EFE)

Milers de madrilenys marxen contra "el pla de destrucció" de la sanitat pública d'Ayuso

200.000 persones, segons la delegació el govern espanyol, han sortit al carrer per reclamar al govern madrileny més inversió pública en sanitat, especialment a l'atenció primària

RedaccióActualitzat

"Madrid s'aixeca per la sanitat pública" és el lema que es llegia a la pancarta que ha encapçalat la manifestació d'aquest diumenge a Madrid contra les polítiques de sanitat del govern d'Isabel Díaz Ayuso. I afegia un segon missatge: "contra el pla de destrucció de l'atenció primària", l'àmbit on consideren que el sector està més maltractat.

Milers de persones, 200.000 segons la delegació del govern espanyol a Madrid i 300.000 segons els organitzadors, han marxat en quatre columnes que han sortit des de diferents punts de la capital en direcció a la plaça de Cibeles. 

En un ambient festiu que ha unit personal sanitari i ciutadans de totes les edats, han reivindicat "el que és de tots", entre batucades, xiulets i botzines. Alguns han vingut en autocar des d'altres punts de la Comunitat de Madrid.

Critiquen que, a parer seu, el sistema sanitari madrileny està desorganitzat i que el govern d'Ayuso ha pres decisions improvisades, diuen, com obrir centres sense posar-hi els recursos.

La protesta l'ha convocat diferents moviments de barris i pobles de Madrid. Tot i que té el suport d'organitzacions veïnals, sindicats, partits de l'esquerra, associacions sanitàries i plataformes de treballadors, entre d'altres, des de l'organització s'ha demanat a les persones que hi han participat que no portin banderes identificatives.

Hi han participat 200.000 persones, segons la delegació del govern espanyol
Hi han participat 200.000 persones, segons la delegació del govern espanyol (Reuters)

El que sí que s'ha vist són moltes bates blanques i samarretes amb el lema "sanitat pública". I també, entre les pancartes, un capgròs de la presidenta de madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, amb nas de Pinotxo.

Des de l'escenari instal·lat a Cibeles, s'ha llegit un manifest en què es reclama més inversió en Sanitat, principalment a l'atenció primària. També s'ha reclamat més personal sanitari i millors condicions laborals.

També s'ha fet un minut de silenci pels morts a les residències de gent gran durant la pandèmia. "No són morts, són assassinats", han denunciat. I s'ha fet una gran batucada per tancar la protesta.

Entre d'altres, hi han assistit les portaveus de Més Madrid, Mónica García i Rita Maestre; del PSOE, Juan Lobato i Mar Espinar, i d'Unides Podem, Alejandra Jacinto i Carolina Alonso.

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid
Anar al contingut