Esteller és professor de recerca ICREA i catedràtic de genètica a la UB (Europa Press/Institut de Recerca Josep Carreras)

Manel Esteller deixa la direcció de l'Institut Josep Carreras, d'on l'havien apartat temporalment

L'investigador passarà a ser cap de grup en Epigenètica del Càncer a la mateixa institució

RedaccióActualitzat

El metge Manel Esteller ha renunciat a seguir dirigint l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, tal com ha avançat el diari Ara i ha confirmat la mateixa institució.

Al juny el van apartar temporalment del càrrec a l'espera que s'aclarís una investigació interna de la qual no s'ha especificat el motiu. Finalment, ha fet un pas al costat abans que s'hagi acabat aquest procediment.

L'investigador, que ha estat 5 anys al capdavant de l'Institut, passarà a ser cap de grup en Epigenètica del Càncer a la mateixa institució, on es dedicarà exclusivament a la recerca científica.  

Esteller és professor de recerca ICREA i catedràtic de Genètica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. 

Després de la renúncia, el Patronat de l'Institut ha iniciat el procés per escollir el seu substitut. Mentrestant, el càrrec l'exerceix en funcions Evarist Feliu, president de la Comissió Delegada del patronat.

L'investigador continuarà vinculat a la institució, però ara només en l'àmbit de la recerca (Institut de Recerca Josep Carreras)

Agraïment a Esteller

L'Institut ha agraït a Esteller els cinc anys de mandat i subratlla que en aquest temps l'entitat ha crescut fins a comptar amb 40 grups de recerca i més de 440 professionals.

Aquesta institució també subratlla que durant el mandat d'Esteller s'ha aconseguit l'acreditació com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa i s'ha pogut entrar a formar part de diversos programes europeus.

L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras va ser constituït conjuntament l'any 2010 per la Generalitat i per la Fundació Privada Internacional Josep Carreras. Va néixer amb l'objectiu de potenciar la recerca biomèdica i la medicina personalitzada en el camp de la leucèmia i d'altres malalties oncohematològiques.  

ARXIVAT A:
SalutInvestigadors catalans
Anar al contingut