Manel Alías: "Amb la mort de Navalni desapareix el rival més potent que ha tingut mai Putin"

"Si tu ets un rival tan fort de Putin, no estaràs mai segur enlloc del món", assegura l'excorresponsal de TV3 a Rússia

RedaccióActualitzat

Manel Alías, excorresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Rússia, assegura que aquest divendres "ha desaparegut el rival més important que ha tingut mai Putin"

Alías ha recordat que justament pocs dies després que ell assumís la delegació de Rússia, el febrer del 2015, van matar a trets en ple centre de Moscou Borís Nemtsov, un altre líder opositor rus. Però comparat amb la mort de Nemtsov, assegura, en la de Navalni hi ha un grau més: "Avui, per una banda, han matat el rival més perillós que ha tingut mai Putin i, per l'altra, les expectatives de molta gent".

La desaparició de Navalni, diu, és "un cop molt dur" per als seus seguidors. El defineix com una persona de tracte sec, però amb carisma, que dominava l'art de la comunicació:

"Els vídeos de Navalni i el seu equip a YouTube tenien milions de visites i els que feia el Kremlin, no."

"Si tu ets un rival tan fort de Putin, tu no estaràs mai segur enlloc del món", diu Manel Alías quan li pregunten per què Navalni va decidir tornar a Rússia des d'Alemanya després de recuperar-se de l'enverinament. 

Amb la mort de Navalni, l'oposició a Putin dins de Rússia "queda molt tocada". Amb la guerra amb Ucraïna s'ha endurit la repressió contra qualsevol dissidència. Per això, la majoria de seguidors de Navalni, "que són els que podrien agafar el relleu", són fora del país. "Crec que trigarà molt a sortir un nou Navalni", diu Alías per acabar.

Segons Alías, la mort de Navalni "és un cop molt fort per a l'oposició a Putin"

 

 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinRússiaAleksei Navalni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut