El vicepresident del govern, Pere Aragonès, amb Ernest Maragall, aquest dijous al Parlament (ACN)
Barcelona

Malestar a ERC, sorpresos per la proposta de Torra de tornar a votar l'autodeterminació

RedaccióActualitzat

El president Quim Torra ha dit aquest dijous al Parlament que vol que es voti sobre l'autodeterminació abans d'acabar la legislatura.

Però en el torn de rèpliques s'ha posat de manifest que no estava consensuat ni amb els partits independentistes ni amb la resta de membres del govern.

ERC ha dit que no és el moment de posar dates sinó de trobar consensos, i ha dit que valorarà la proposta tot dient que l'han sabut al mateix ple. I per la CUP les paraules del president no són creïbles.


Torra, a títol personal

El mateix grup parlamentari de Junts per Catalunya desconeixia la proposta de Torra, que ha fet a títol personal. Els diputats de JxCat han quedat a l'espera de parlar amb el president pe valorar-la.


A falta doncs d'un acord unitari en seu parlamentària en resposta a la sentència, el president Torra no ha entrat en detalls més enllà d'un pla basat en la internacionalització, una proposta de constitució la primavera del 2020 i uns pressupostos.

Fonts del president asseguren que aquest pensament de Torra ha estat expressat en diverses reunions i sobre el fet de votar expliquen només hi ha tres vies: referèndum acordat, no acordat o eleccions plebiscitàries amb més del 50%.

Pel que fa als disturbis, el president ha dit que s'investigarà qui hi ha al darrere dels aldarulls però també demana autocrítica als Mossos.


Reunions d'urgència

En acabar el ple hi ha hagut reunions a totes bandes per valorar les paraules del president, primer entre el vicepresident, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent.

I immediatament després, reunió urgent d'Aragonès i Budó amb el president Torra per expressar-li el malestar.

Fonts de vicepresidència asseguren que en la reunió de govern mantinguda aquest dimecres a la tarda a Palau no es va parlar d'aquest tema. 

Torra ha comparegut a petició pròpia al Parlament per donar la seva resposta a la sentència i, a les portes d'un judici per desobediència i després dels advertiments del Constitucional, ha revelat que tornarà a posar urnes. 

 

ARXIVAT A:
Judici procésQuim TorraERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut