L'influencer Amadeo Llados defensa tenir com a objectiu a la vida fer tots els diners possibles

Macroquerella contra l'influencer Amadeo Llados per estafa piramidal i delictes d'odi

Més de 700 joves denuncien a l'Audiència Nacional el polèmic guru, que sovint insulta les persones grasses o amb menys ingressos

RedaccióActualitzat

Un despatx d'advocats ha presentat a l'Audiència Nacional una querella contra Amadeo Llados, el polèmic guru que ha atrapat milers de joves que paguen per cursos en línia on els "ensenya" com fer-se milionaris, incloent-hi missatges denigrants contra les persones grasses o les dones.

Els denunciants acusen l'influencer de tres delictes: estafa piramidal i delictes d'odi i associació il·lícita.

El bufet d'advocats ha explicat a TV3 que més de 700 joves s'han posat en contacte amb ells per sumar-se a la macroquerella contra Llados. L'allau d'interessats a querellar-se arriba després que el líder d'una controvertida empresa de desocupacions hagi fet una crida a través de les xarxes socials.


Per què se l'acusa d'aquests delictes?

El psicòleg especialista en sectes Miguel Perlado va fer un retrat de Llados en una entrevista a TV3. L'expert va dir que l'influencer mostra "comportaments sectaris" i un discurs "excloent" amb determinades persones, a més de fer gala d'un "narcisisme que no té límits". 

El guru de 32 anys, que presumeix de tenir una vida plena de luxes, utilitza paraules com "mileurista" per etiquetar tots aquells que tenen feines i vides "ordinàries", i assimilar-los a la seva idea de fracàs.

Llados també ven sessions a través de la seva pàgina web perquè, qui ho vulgui, pugui tenir una connexió en línia amb ell i mantenir-hi "converses exclusives". El preu, 100 euros. Després, venen el que anomena "cursos". En aquest cas, el cost s'enfila, per exemple, a 1.800 euros.

"Clarament, estableix una piramidalització i fidelització dels clients i seguidors que tendeix a crear una estructura amb una persona al capdavant, amb un discurs únic i exclusiu", va subratllar Perlado.

A més de possibles delictes d'odi i estafa piramidal, la macroquerella també acusa Llados d'associació il·lícita

Segons l'article 515 del Codi Penal, són punibles les associacions que, tot i tenir un objectiu lícit, facin servir "mitjans violents o d'alteració o control de la personalitat" o "promoguin o incitin directament o indirectament a l'odi, la discriminació o la violència" contra persones o grups per raó de la seva ideologia, religió o creences, entre d'altres.

Ara, l'Audiència Nacional ha de decidir si admet a tràmit la macrodenúncia contra Llados.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials InstagramAudiència NacionalTikTok
Anar al contingut