L'empresari i exprimer ministre d'Itàlia Silvio Berlusconi, l'octubre a Roma (Reuters)

L'última polèmica de Berlusconi: oferir un "autobús ple de prostitutes" als jugadors del Monza

L'empresari, que governa Itàlia amb Giorgia Meloni, va comprar aquest club el 2018 i ha aconseguit que pugi a Primera Divisió

RedaccióActualitzat

L'exprimer ministre d'Itàlia i líder de Forza Italia, Silvio Berlusconi, ha promès als jugadors del seu equip de futbol, el Monza, "un autobús ple de prostitutes" si guanyen partits importants. Els jugadors, lluny de reprovar-ho, han rebut el comentari fent-se un tip de riure i aplaudint-lo.

Berlusconi, de 86 anys, ha fet la promesa aquest dimarts al sopar de Nadal del club, que va comprar el 2018 i aquest any ha pujat a la Primera Divisió italiana gràcies als seus diners.

Les paraules de Berlusconi han ressonat per les xarxes, on el vídeo s'ha fet viral, i també en els principals mitjans de comunicació, que el titllen d'"inoportú", com l'Stampa, o la Reppublica, que també considera que és "el típic bromista inoportú que ensopega amb el sexisme".

Qui no s'ha pronunciat, per ara, són les principals figures polítiques del país. Des de les últimes eleccions italianes, Forza Italia forma part del govern d'extrema dreta, liderat per Giorgia Meloni.


"Un estímul extra" als jugadors

Durant el discurs, Berlusconi elogia l'actual entrenador de l'equip, Raffaele Palladino, dient que "és capaç d'estimular" els jugadors, i afegeix que vol donar-los "un estímul extra":

"Jo també vull donar un estímul extra als jugadors: ara venen la Juventus, el Milan, etc., i si guanyeu contra algun d'aquests grans equips, faré que us portin un autobús ple de prostitutes al vestidor."

La promesa és rebuda amb aplaudiments i rialles pels jugadors i la resta de l'equip tècnic del club, i els vídeos que l'han gravada s'han fet virals a Itàlia:

 

Empresari i polític, sempre masclista

Aquest episodi és una mostra més del masclisme del qual ha fet gala Berlusconi durant tota la seva vida, envoltat d'escàndols, com ara les festes sexuals que organitzava a les seves mansions.

Va ser acusat el 2011 de tenir relacions sexuals amb una prostituta menor d'edat en una d'aquestes infames festes "bunga bunga".

Salvini, Berlusconi i Meloni en un acte de campanya a Roma el dia 22
Salvini, Berlusconi i Meloni, en un acte de campanya l'octubre a Roma (Europa Press/Oliver Weiken)

Actualment, el seu partit, Forza Italia, està integrat en el govern de coalició encapçalat per Giorgia Meloni, líder de Germans d'Itàlia, i del qual també forma part la Lliga de Matteo Salvini.

Pel que fa al futbol, Berlusconi va ser el propietari del club AC Milan del 1986 al 2017 i l'any següent va comprar per tres milions d'euros l'AC Monza, el club de la ciutat del mateix nom que és a pocs quilòmetres al nord de Milà.

ARXIVAT A:
Masclisme Itàlia
Anar al contingut