L'últim "Mar i cel" de Dagoll Dagom ja té protagonistes: Alèxia Pascual i Jordi Garreta
Fotografia del nou repartiment de "Mar i cel" (ACN/Guillem Roset)

L'últim "Mar i cel" de Dagoll Dagom ja té protagonistes: Alèxia Pascual i Jordi Garreta

L'emblemàtica companyia ha presentat els actes de commemoració dels seus 50 anys i el comiat dels escenaris

RedaccióActualitzat

Dagoll Dagom ha presentat aquest divendres els actes de commemoració del seu 50è aniversari que tindran lloc aquest 2024.

La icònica companyia teatral catalana ha desvelat els noms del repartiment de l'última versió de "Mar i cel", el seu musical més emblemàtic, que es va estrenar el 1988 i que, al llarg dels anys i nombroses reposicions, han vist més d'un milió dos-cents mil espectadors.

Alèxia Pascual, la tercera finalista de la segona temporada del programa Eufòria, i Jordi Garreta, actor de sèries com "Cuéntame cómo pasó", "Frente al mar" o "Moebius" --coproduïda per TV3-- donaran vida a la Blanca i el Saïd de la nova reposició, un muntatge que dirigiran Rosa Cisquella i Miquel Periel i que s'estrenarà al setembre al Teatre Victòria.

En declaracions al programa "Tot es Mou" de TV3, Alèxia reconeix que la responsabilitat que suposa encarnar els papers d'aquest clàssic.

"Crec que una de les nostres grans feines és treure pressió, perquè és el que ens farà ser lliures com a actors en escena" 

Asseguren que, tot i la inspiració que poden agafar dels grans referents, no han de perdre el seu univers personal del personatge. Per a Garreta, és un tot un orgull posar del seu gra de sorra. 

"Vaig veure el 'Mar i cel' fa deu anys, quan en tenia 16, i vaig decidir que volia dedicar-me a això gràcies a aquest musical. És com si estigués vivint una pel·lícula."

Alèxia Pascual i Jordi Garreta, els protagonistes de l'últim Mar i Cel de Dagoll Dagom
Seran el Saïd i la Blanca en el que serà l'últim "Mar i cel" (3Cat)
Ana San Martín i Carlos Gramaje, com a Blanca i Saïd, el 2014 (Dagoll Dagom)

La temporada 2024-2025 serà l'última oportunitat de veure el musical basat en l'obra d'Àngel Guimerà i música d'Albert Guinovart, perquè Dagoll Dagom s'acomiadarà definitivament dels escenaris.

Aquesta història de pirates i cristians suposa el pal de paller de la trajectòria artística de Dagoll Dagom, un espectacle va marcar un abans i un després en la companyia.

La producció de "Mar i cel" del 2014 (Dagoll Dagom)

Entre les bambolines dels seus espectacles hi han debutat desenes d'actors que, posteriorment, s'han consolidat com a intèrprets de primer nivell, com Àngels Gonyalons, que va interpretar el paper protagonista de Blanca en el primer "Mar i cel".

 

Els actes de celebració del 50è aniversari

El tret de sortida dels actes de celebració de Dagoll Dagom serà la gala "La gran nit de Dagoll Dagom" l'11, 12 i 13 de juliol, al Festival Grec 2024.

Un concert multitudinari amb l'Original Soundtrack Orchestra on representaran les escenes i cançons més conegudes de cada musical, interpretades per actors i actrius que han format part de la història de la companyia.

Una exposició al vestíbul i en diferents espais del Teatre Victòria relatarà la seva trajectòria durant aquestes cinc dècades a través de fotografies, materials i vestuaris. La companyia també editarà un disc en format vinil amb els millors temes musicals i un catàleg commemoratiu que capturarà els moments més significatius de l'univers Dagoll Dagom.

Més enllà de l'èxit de "Mar i cel", Dagoll Dagom ha posat en escena més d'una trentena d'espectacles --dels quals 23 musicals-- que han deixat empremta en la memòria col·lectiva de diverses generacions, com "Antaviana", "Flor de nit" o "Cop de rock", uns espectacles teatrals que han compaginat amb la gravació de sèries de televisió com "Oh! Europa!" o "La memòria dels Cargols", emeses a TV3.

La sèrie "La memòria dels Cargols" es va estrenar el 1999 (3Cat)
La sèrie "Oh! Europa!" es va estrenar el 1993 (3Cat)

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut