Seguidors de Trump, en la convenció dels republicans, a Milwaukee (Reuters/Elizabeth Frantz, Andrew Kelly, Marco Bello, Brian Snyder and Mike Segar)

L'orella dreta embenada, el look que exemplifica l'adhesió total dels republicans a Trump

Ho fan en solidaritat amb l'expresident nord-americà, després de l'intent d'assassinat de dissabte passat i enmig d'un ambient polític tens

RedaccióActualitzat

L'atemptat fallit de dissabte passat contra Donald Trump continua monopolitzant la vida política nord-americana. Les imatges de l'atac a l'expresident --que en va sortir pràcticament il·lès, amb sang a l'orella, el puny alçat i cridant "Lluiteu, lluiteu, lluiteu!"-- han deixat petjada.

Un exemple ben clar el trobem en la convenció que el Partit Republicà celebra aquests dies a Milwaukee i que servirà per ratificar Trump com a candidat, un altre cop, a presidir el país. I entre les gorres vermelles amb les lletres TRUMP i les samarretes de MAGA ("Make America great again", el lema trumpista), un nou look s'ha colat a la trobada: portar l'orella dreta embenada en solidaritat amb l'expresident. 

Tot i no ser --encara-- una tendència massiva, diversos ciutadans es passegen amb aquest complement per la convenció republicana, mostrant una adhesió total al candidat Trump, que duu un aparatós embenat a l'orella dreta.

Trump, amb l'orella visiblement embenada, aquest dimecres en la Convenció Nacional Republicana, a Milwaukee (Reuters/Marco Bello)

Més enllà d'aquest símbol de suport, l'ambient de la convenció ha estat carregat d'emoció i mostra una entrega total a la figura de Trump per part dels assistents.

Un tancament de files absolut al voltant de l'expresident, que ha vist com els rivals en les primàries sortien a retre-li homenatge i que els més crítics ni tan sols estaven convidats a Milwaukee.

Els serveis secrets van detectar l'atacant minuts abans que disparés

D'altra banda, aquest dimecres s'ha sabut que els serveis secrets dels Estats Units haurien detectat l'atacant de Donald Trump 20 minuts abans que disparés contra l'expresident nord-americà en un míting a Pensilvània.

Segons ha informat la cadena nord-americana ABC, franctiradors dels serveis secrets van veure Thomas Crooks, autor de l'intent d'assassinat de Trump, a les 17.52, mentre que el tiroteig va tenir lloc a les 18.12. És més, ja va ser identificat com a "persona d'interès" una hora abans dels trets, a les 17.10, i vint minuts després se'l va veure utilitzant un telèmetre, un sistema òptic que permet calcular la distància a un objecte. Tot i això, van acabar perdent de vista l'atacant.

Cinc dies després de l'atemptat, l'FBI, que lidera la investigació sobre què va passar, continua sense aclarir els motius que van portar l'atacant a cometre l'acció. Mentrestant, creixen les pressions polítiques perquè la cap dels serveis secrets, Kimberly Cheatle, assumeixi responsabilitats.

El govern dels Estats Units també està fent una investigació independent sobre les errades d'aquell dia. Al mateix temps, ha reforçat el dispositiu de seguretat de Donald Trump.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Eleccions Estats UnitsEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut