El Consell de Drets Humans de l'ONU, reunit a Ginebra, ha aprovat crear una comissió independent (REUTERS/Denis Balibouse)

L'ONU aprova crear una comissió per investigar crims de guerra russos a Ucraïna

Dos terços dels països integrants del Consell de Drets Humans hi han votat a favor
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

El Consell de Drets Humans de l'ONU ha aprovat aquest matí la creació d'una comissió independent d'experts per investigar les violacions de drets humans perpetrades per Rússia a Ucraïna, que segons el govern d'aquest país constitueixen crims de guerra i contra la humanitat.

El Consell de Drets Humans de les Nacions Unides ha aprovat aquest divendres una resolució per crear una comissió independent que investigarà les violacions de drets humans comeses per Rússia a Ucraïna.

Dels 47 països integrants del Consell de Drets Humans, 32 -dos terços- han votat a favor de la creació de la comissió, que estarà integrada per tres experts.

La major part del terç restant, tretze països, s'ha abstingut, i dos han votat en contra, Rússia i Eritrea. Entre les abstencions hi ha la Xina, Cuba i Veneçuela.

En el debat previ a la votació, l'alta comissionada de l'ONU per als Drets Humans, Michelle Bachelet, ha acusat Rússia d'atacar objectius civils com escoles, hospitals i zones residencials, i causar un èxode de més de dos milions de persones, entre refugiats i desplaçats interns.

Aquest vot contrari al govern rus és el segon revés, aquesta setmana, de Putin a l'ONU, després que l'Assemblea General es reunís d'urgència -un fet molt poc habitual- per condemnar la invasió d'Ucraïna.

A través d'un tuit, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha donat la benvinguda a l'acord de l'ONU i ha assegurat que "les proves seran documentades i utilitzades als tribunals internacionals". "Els criminals de guerra russos seran castigats, diu Zelenski.

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut