Londres

Londres no registra cap mort per Covid en un dia per primera vegada des de fa mig any

La reducció de l'impacte de la pandèmia a la capital del Regne Unit coincideix amb el relaxament de mesures avui, dia que els britànics han batejat com "dilluns feliç"

RedaccióActualitzat

El volum de vacunacions ha revertit el nombre de morts a Londres, que, el gener passat, va arribar a comptabilitzar 200 morts cada dia per Covid-19, un 12% del total al Regne Unit.  

Aquest diumenge, la capital del país no va registrar cap mort per primera vegada els últims mesos sis mesos i la segona vegada des de fa un any. Des de fa setmanes, l'administració de vacunes engranat des de Downing Street ha evolucionat a ritme de rècord. En una sola jornada, es van vacunar prop de 875.000 persones.

De fet, en una entrevista al programa de Catalunya Ràdio "El suplement" del 21 de març, l'investigador de la Universitat de Leicester i professor de Ciències de la Salut de la UOC, Salvador Macip, ja va deixar palès que "al Regne Unit, s'ha vacunat el 10% de la població catalana en un sol dia". Aquestes xifres han situat la immunització dels britànics molt per sobre dels índexs de la Unió Europea i fins i tot per damunt d'Israel.

Londres no registra cap mort per Covid en un dia per primera vegada des de fa mig any
Londinencs disfrurant del desconfinament a l'aire lliure a Clapham Commons (Reuters / Dylan Martinez)

 

"Cautela", malgrat tot

El cap del govern, Boris Johnson, ha demanat, però, "cautela" tenint en compte el repunt de contagis a la resta de l'Europa continental i l'amenaça que suposen les variants del virus. "No sabem exactament com de forta és la nostra protecció i com de robustes són les nostres defenses contra una altra onada," ha afegit el primer ministre britànic.

De fet, Boris Johnson, ha convidat a contenir-se, especialment les persones més vulnerables, des de la nova sala de premsa de la seu del govern.

 

 

Zona força concorreguda al Districte Financer de Londres
Zona força concorreguda al Districte Financer de Londres (Reuters / Henry Nicholls)

 

Relaxament de mesures

Les dades de Londres coincideixen amb el relaxament de mesures a la resta del país. En el que s'ha com "el dilluns feliç", des d'avui, després de tres canvis de data, l'executiu permet les trobades socials a l'aire lliure de fins a sis persones i la pràctica esportiva a l'exterior.

Aquesta normativa posa fi a les dures mesures de confinament establertes des de principis d'any. Després de tres mesos de contenció obligada, l'inici de la desescalada decretada pel govern britànic va començar amb la reobertura de les escoles el 8 de març passat.

Totes les trobades, però, queden restringides al carrer, encara no s'autoritzen en espais interiors o terrasses i jardins privats. També es poden utilitzar o reobrir les instal·lacions esportives ubicades a l'exterior, com les pistes de tenis o els camps de golf, dos dels esports amb més seguidors al país, i s'autoritza la celebració de casaments, això sí, amb un màxim de sis convidats.

 

Boris Johnson durant la compareixença a la nova sala de premsa de Downing Street
Boris Johnson durant la compareixença a la nova sala de premsa de Downing Street (Reuters)

La propera data clau de la desescalada serà el 12 d'abril, data en el qual està previst, si no hi ha canvis inesperats en l'evolució de la pandèmia, obrir els establiments no essencials i els pubs a l'aire lliure, un pas més cap a la reconquesta de la quotidianitat britànica.

ARXIVAT A:
Regne UnitBoris JohnsonVacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut