L'odissea de desenes de catalans atrapats a l'aeroport de Madeira pel fort vent

Aquest dilluns a les dues de la tarda podran emprendre el retorn a casa després de passar tres nits a l'aeroport
Redacció Actualitzat
TEMA:
Aeroports

Una seixantena de vols amb arribada a Madeira s'han hagut de cancel·lar pel fort vent que hi bufa. El vent està revifant el foc que es va declarar dimecres a l'oest de Funchal.

A l'Aeroport de Funchal hi han quedat atrapades centenars de persones, entre elles, una cinquantena de catalans, que finalment han pogut emprendre el retorn a casa aquest dilluns, després de dormir tres nits consecutives a terra, ja que no han trobat lloc a cap hotel a l'illa, en plena temporada turística. 

Dels 54 afectats, ha explicat a l'ACN el delegat del Govern a Portugal, Rui Reis, un grup de 10 que són de Badalona tenen previst tornar amb TAP Air Portugal amb un vol direcció a Lisboa per després sortir en dos vols separats cap a Barcelona.

La resta --un grup de 41 que viatgen via agència i una família de tres membres-- han aterrat finalment a Madrid i han agafat un autobús cap a Barcelona.

En les imatges enregistrades pels mateixos passatgers, es veuen un munt de persones estirades sobre màrfegues a terra, fent nit prop dels taulells de facturació. 

Entre els afectats hi ha la Mireia Farrés i l'Àlvar Viñuales

"Gairebé ens hem de barallar pels matalassos per poder dormir. És un aeroport que no té capacitat per engolir tanta gent. Està totalment deshumanitzat."

Cada dia l'aeroport s'omple de més gent a qui han cancel·lat el vol

La falta de serveis i d'atenció per part de les aerolínies els obliga a fer més de mitja hora de cua per anar als lavabos o prendre's un cafè. 

Els que viatgen amb agència sí que han pogut passar la nit en un hotel, però el dia l'han passat a l'aeroport per saber quan podran sortir. Aquest és el cas de la Marta: 

"Ens han recollit aquest matí perquè se suposava que hi havia un vol, i quan hem arribat a l'aeroport no n'hi havia cap ni ens han informat de res."

La manca d'informació és una queixa compartida per molts passatgers atrapats a Madeira. "El sentiment és d'impotència, de no saber on dirigir-te per trobar ajuda", lamenta la Montse Gaja.

Amb l'agreujant que, per a moltes persones, aquest dilluns està marcat al calendari com el dia de retornar a la feina després de les vacances. 

Els que viatgen amb agència sí que han pogut passar la nit a un hotel (Marina Villegas Milà)

Aquest diumenge només han pogut operar uns pocs vols: un avió de TAP ha sortit en direcció Lisboa, i uns altres tres han sortit cap a Roma, Düsseldorf i Londres. 

Les fortes ratxes de vent han revifat el foc que des de dimecres té tres fronts oberts, i que ha obligat a evacuar 160 persones per la proximitat a les flames. 

Els serveis d'emergències treballen per extingir el foc que es va declarar dimecres i que està actiu en tres fronts (EFE/Homem de Gouveia)
ARXIVAT A:
Turisme Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut