Un cambrer serveix dues clientes en una terrassa d'un bar
Les contractacions al sector serveis no han compensat la reducció de llocs de treball durant el primer trimestre del 2024 (David Zorrakino /Europa Press)
Madrid

L'ocupació perd ritme i Catalunya suma 12.800 parats més des del gener, segons l'EPA

A Espanya, el primer trimestre s'ha tancat amb 117.000 parats més que l'anterior i l'atur supera el 12%

RedaccióActualitzat

La creació d'ocupació perd ritme a Catalunya i l'atur augmenta en 12.800 parats des de principis d'any, segons les dades de l'enquesta de població activa publicada aquest matí.

L'atur a Catalunya se situa ara per sobre de les 396.000 persones, un 3% més que el trimestre anterior. No obstant, les xifres de parats segueixen sent inferiors que ara fa un any i es mantenen lleument per sota del 10%.

L'increment de les contractacions al sector serveis, impulsat per la campanya de Setmana Santa, no ha compensat la pèrdua d'ocupació dels mesos de gener i febrer. En total, durant el primer trimestre del 2024, s'han perdut 17.000 llocs de treball.
 

L'ocupació també disminueix al conjunt de l'Estat

A Espanya s'ha incrementat en 117.000 persones la xifra d'aturats des del mes de gener, i ja són pràcticament tres milions les persones sense feina. Això situa la taxa d'atur per sobre del 12%.

En el conjunt de l'Estat, l'ocupació s'ha reduït en prop de 140.000 llocs de treball. Segons l'enquesta de població activa de l'INE, a Espanya hi ha més de 21 milions de persones ocupades.

Aquesta reducció de les contractacions ha afectat tots els sectors, des dels serveis a la indústria, passant per l'agricultura i la construcció.

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut