L'OCU denuncia el "cost extra" de l'equipatge de mà que cobren algunes aerolínies (ACN - Albert Hernández)

L'OCU denuncia sis aerolínies per cobrar l'equipatge de mà als aeroports catalans

L'organització ha denunciat "cobraments abusius" de companyies com Vueling o Ryanair davant l'Agència Catalana del Consum

RedaccióActualitzat

L'Organització de Consumidors i Usuaris, l'OCU, ha denunciat sis aerolínies davant l'Agència Catalana de Consum per cobrar un suplement per l'equipatge de mà als aeroports catalans.

Entre aquestes companyies hi ha les dues que tenen més vols a Catalunya, Vueling i Ryanair, i també Aegean Airlines, Finnair, Norwegian Air Shuttle i Singapore Airlines, tot i que aquesta última nega que estigui cobrant aquest suplement.  

L'OCU alerta que aquestes empreses "imposen el cobrament d'un suplement que pot encarir el cost del trajecte fins a 75 euros per passatger".

"Hi ha casos en què resulta més econòmic facturar l'equipatge que portar la maleta de mà a bord", ha assenyalat l'organització en un comunicat.

"Aquest càrrec addicional i l'estratègia tarifària incompleixen la normativa en vigor aplicable i són contraris a les bones pràctiques i totalment abusius per als drets dels passatgers reconeguts a l'article 97 de la llei de navegació aèria."

A més, l'organització ha recordat que hi ha hagut sentències contràries a aquesta pràctica tant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea com dels jutjats mercantils espanyols.

Per això, l'OCU ha sol·licitat a l'Agència Catalana de Consum que iniciï un procediment d'inspecció a aquestes companyies i "imposi la sanció corresponent".

Aquest juny, el Ministeri de Consum ja va anunciar que estava investigant diverses companyies de baix cost per possibles irregularitats en l'equipatge de mà i l'assignació de seients. Es fixaven, per exemple, en l'obligació de pagar un extra fins i tot en el cas de menors o persones dependents.

ARXIVAT A:
AeroportsConsum
Anar al contingut