Només podran obrir els locals que tenen espais a l'exterior (ACN/Àlex Recolons/Arxiu)

Reobertura tímida de l'oci nocturn fins a les tres de la matinada, només a l'exterior

El sector assegura que només un 5% dels locals tenen espais a l'aire lliure

RedaccióActualitzat

Els locals d'oci nocturn i discoteques ja poden obrir fins a les tres de la matinada i disposen de mitja hora més per desallotjar els usuaris. Això sí, només ho poden fer els que tenen espais exteriors perquè l'interior continuarà tancat per la pandèmia.

És una mesura anunciada aquest dilluns pel Procicat que es posa en marxa coincidint amb les festes de la Mercè de Barcelona.

Els restaurants i altres activitats que estaven obertes fins a les 00.30 podran obrir mitja hora més, fins a la 01.00, i tindran mitja hora per desallotjar.

Els equipaments esportius, les activitats culturals i les botigues de proximitat i conveniència podran obrir fins a les 00.30.

La Generalitat ha impulsat aquesta ampliació d'horaris en constatar una millora de la situació epidemiològica a Catalunya. De tota manera, es manté obligatori l'ús de mascareta quan no s'està consumint i no es permet ballar.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) celebra aquest canvi alhora que considera que la mesura arriba massa tard.

A més, les patronals Fecalon, el Gremi de Sales de Festa i Discoteques de Barcelona i l'Associació de Sales de Concerts, a més de Fecasarm, consideren que la mesura que entra en vigor aquesta mitjanit només permetrà obrir el 5% dels establiments perquè la majoria no tenen espais a l'aire lliure.


Reobertura d'interiors de l'oci nocturn

Interior i Salut tenen previst reunir-se les pròximes setmanes amb el sector de l'oci nocturn per estudiar en quines condicions s'ha de fer la reobertura dels locals interiors, tancats des del 9 de juliol.

La Generalitat ho preveu "en un horitzó pròxim". Mentre que Fecasarm va assegurar aquest dilluns que el govern els havia comunicat que preveia que la reobertura d'interiors per al 15 d'octubre.

Salut sí que ha avançat que, quan es permeti, es demanarà el certificat Covid per accedir-hi. A més, assegura que també hi haurà limitació d'aforament i l'ús de la mascareta serà obligatori, però es permetrà ballar.


Oci nocturn i botellots

El govern desvincula l'ampliació dels horaris als incidents en els botellons de la UAB i Tiana aquest cap de setmana i assegura que les decisions es prenen per criteris de salut pública.

Ja fa setmanes que diverses veus han demanat la reobertura de l'oci nocturn per impedir els botellots.

És el cas de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que augura que l'ampliació de l'oci nocturn fins a les 3 de la matinada "no serà suficient" de cara a les festes de la Mercè i que s'hauria d'haver actuat abans.

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts va assegurar que li preocupen les botellades i les festes al carrer i que creu que aquests ampliació horària dels establiments no les evitarà.

Els sindicats dels Mossos i de les policies locals també demanen de fa setmanes que s'obri l'oci nocturn per evitar situacions violentes al carrer amb la celebració de botellons massius.

I des del mateix govern, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va dir a TV3 que li agradaria que es reobrissin els locals nocturns "quan sigui possible".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Procicat
Anar al contingut