Encara queden alguns assistents que continuen sentint música mentre recullen (ACN/Aleix Freixas)
Cervià de Ter

Acaba la "rave" de Cervià de Ter, al Gironès, després de 4 dies i 4 nits de festa

Aquest dilluns els participants han desmantellat l'escenari i han començat a recollir i marxar

Redacció/ACNActualitzat

Els participants de la "rave" que va començar en uns terrenys de Cervià de Ter, al Gironès, dijous a la nit, l'han donat per acabada aquest dilluns, després de quatre dies i quatre nits de festa i soroll, que no han deixat descansar els veïns.

A primera hora del matí, els assistents han desmuntat l'escenari i han començat a abandonar la zona, sense que els hagin hagut de desallotjar per la força. Els pocs que queden, mig centenar, recullen les escombraries i les tendes de campanya on han estat dormint aquests dies.

Malgrat tot, la música segueix activa en algunes furgonetes que hi ha en el descampat entre els termes municipals de Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls i Flaçà. Els Mossos, però, mantenen controls als accessos, identifiquen tots els que surten i, als que van en cotxe, els fan testos d'alcohol i drogues.

Alguns dels alcaldes de la zona amb qui ha parlat TV3 se senten impotents i es reuniran per estudiar què poden fer en el futur per impedir que trobades com aquesta es repeteixin. No entenen per què no s'ha actuat contra la "rave", ni tan sols quan el propietari del terreny va presentar una denúncia contra els organitzadors per haver ocupat l'espai sense tenir-ne el permís.

L'Ajuntament de Cervià de Ter no va aconseguir localitzar el propietari de la finca fins al tercer dia de festa, segons va reconegut l'alcaldessa, Roser Estañol.

Segons ha explicat, el propietari no havia concedit permís als organitzadors i ha fet front comú amb els ajuntaments de la zona per denunciar-ho.

L'Ajuntament de Cervià i la resta de consistoris de la zona també tenien intenció de presentar una segona denúncia conjuntament per impedir que una festa així es repeteixi. Les "raves" són habituals a la zona i volen trobar la fórmula perquè no n'hi hagi més en un futur.

Durant tots aquests dies, els Mossos d'Esquadra han controlat els accessos de vehicles a la zona per evitar que hi arribessin més participants, però no en cap moment han previst desallotjar-los, seguint la política habitual en aquests casos.

Tot i així, cada nit, quan el sol ha començat a pondre's, ha arribat més gent a peu per afegir-se a la festa. Es calcula que s'hi han arribat a concentrar unes 300 persones, que hi van accedir primer amb vehicles i després camp a través per esquivar els talls.

Els ajuntaments es reuniran la setmana que ve

La "rave" s'ha fet en una antiga sorrera a tocar del riu Ter, entre Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter i Sant Joan de Mollet.

Els ajuntaments de la zona han acordat reunir-se a partir de dimarts per denunciar el cas.

De moment, hi estan d'acord Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls i Bordils, però esperen que també s'hi sumin la resta de municipis de la llera del Ter, com Sant Joan de Mollet o Flaçà, entre d'altres.

La 'rave' il·legal de Cervià de Ter va començar la matinada de divendres
La "rave" il·legal de Cervià de Ter va començar la matinada de divendres (ACN /Ariadna Reche)

Els veïns no han pogut dormir

Els veïns de la zona s'han queixat de les molèsties nocturnes per la música a tot drap.

El tinent d'alcalde de Sant Jordi Desvalls, Marc Amat, ha dit que durant el dia la música està més baixa i no molesta tant, però que a la nit ha estat quan se sentia amb més força i no deixava dormir els veïns. A més, l'escenari s'havia col·locat de cara a aquest poble, que ha estat un dels més afectats.

Igual que la resta de veïns, els responsables municipals tampoc han pogut dormir a causa de la música. "Entenc perfectament els veïns. Jo no he dormit en tota la nit pel 'xumba-xumba' i penses que si és només una nit d'acord, però si ha de durar fins dilluns...", va reconèixer Estañol, que va dir que sentia "impotència" per no poder-hi fer més.

Un grup d'assistents a la 'rave' de Cervià de Ter
Un grup d'assistents a la "rave" de Cervià de Ter (CCMA)

Una de les veïnes de Sant Jordi Desvalls que fa dues nits que no dorm és Margarida Codina. Ironitza i diu que estan "passant una Setmana Santa molt plàcida" amb la música de fons contínuament.

Un altre veí del municipi, David Comes, va reconèixer que sentia "angoixa" per no saber quan acabaria la festa i podria descansar a la nit. Cap dels dos veïns no entenien per què no s'ha pogut desallotjar la "rave".

A pocs quilòmetres, una veïna de Sant Joan de Mollet, Meritxell Fernández, va explicar que dijous va anar a dormir una mica tard i al cap de poc va començar a sentir la música. De seguida va sospitar que es tractava d'una "rave", perquè "no és ni el primer any, ni el segon, ni el tercer" que se'n fan a la zona.

Els veïns asseguren que aquesta mena de festes "són habituals" en diferents parcel·les agrícoles ubicades entre aquests municipis del Gironès. Fa anys que en algun moment passen nits sense dormir, sobretot a l'estiu, per culpa de la música que es pot sentir des de tots els municipis de l'entorn.

En la mateixa línia, el tinent d'alcalde de Sant Jordi Desvalls diu que "l'any passat n'hi va haver una desena". Aquesta setmana faran una reunió entre tots els municipis afectats per buscar solucions i revertir aquesta dinàmica.

 

 

ARXIVAT A:
Policial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut