La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el juny passat (EFE / Fernando Villar)

Llum verda definitiva per al pagament de 10.000 milions a Espanya de les ajudes europees

Aquesta ajuda és el primer tram dels 70.000 milions d'euros que es rebran en forma d'ajudes fins al 2025
Jordina Molas
TEMA:
Unió Europea

Els 27 socis europeus han donat el vistiplau perquè Espanya rebi el primer tram de 10.000 milions d'euros dels fons de recuperació postcovid. Serà el primer país que els rep, i podria ser que ja arribessin abans que acabi l'any.

Han autoritzat aquest desemborsament perquè el govern espanyol ha complert "satisfactòriament", han remarcat, la cinquantena de mesures i objectius que anaven lligats a aquestes ajudes.

A l'agost, ja van arribar 9.000 milions d'euros anticipats i que no estaven lligats a condicions. El d'aquest dimarts era el tràmit que faltava després que la Comissió Europea aprovés el desemborsament a principis de desembre.


Ajudes lligades a una cinquantena de condicions

Entre els requisits que es demanaven hi ha diverses reformes recollides en el pla de recuperació del govern espanyol. N'hi ha sobre la modernització de l'administració, amb mesures que s'han aplicat per reduir la temporalitat del sector públic. I d'altres sobre reforma laboral i de les pensions; sobre la reforma laboral, inclou la llei que regula el teletreball i la normativa per reduir la bretxa salarial de gènere.

I pel que fa a les pensions, recull, per exemple, la revisió de les bonificacions dels plans individuals de les pensions. En l'àmbit fiscal, el govern espanyol ha implantat la taxa digital o la de les transaccions financeres.


Una part dels 70.000 milions que han d'arribar

Aquest tram que arribarà ara de 10.000 milions d'euros és part dels 70.000 milions que es rebran en forma d'ajudes fins al 2025. Uns altres 70.000 milions també estaran disponibles en forma de crèdits.

Espanya va ser el primer país a presentar una petició formal per rebre les ajudes europees.

ARXIVAT A:
Unió Europea Govern espanyol
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut