La ministra Yolanda Díaz, durant la roda de premsa (EFE/J. J. Guillen)

Llum verda a la pujada del salari mínim interprofessional: de 700 euros a 1.080 en 5 anys

Amb el vistiplau dels sindicats i el rebuig de la patronal, és la cinquena pujada en aquests cinc anys, durant els quals ha augmentat un 47%
Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

El Consell de Ministres ha donat llum verda a la pujada del salari mínim als 1.080 euros bruts mensuals, amb 14 pagues, pactada amb els sindicats.

És el cinquè increment dels últims quatre anys de l'SMI, que ha passat dels poc més de 700 euros mensuals als 1.080 d'aquest any, un increment del 47%.

L'augment del salari mínim s'aplicarà amb efectes retroactius i, per tant, en principi a la nòmina d'aquest mes els treballadors que cobren l'SMI ingressaran un endarreriment de 80 euros i s'actualitzarà el seu sou brut.  

Es tracta d'un increment del 8%, és la quantitat recomanada pel grup d'experts del ministeri i que van acordar els sindicats CCOO i UGT i la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ha assegurat, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que "no es tracta d'una dada més", sinó que "permet canviar la vida de la gent".

Per al govern espanyol també suposa "complir el compromís" que el 2023 l'SMI se situaria en el 60% del salari mitjà dels espanyols. "Me'n sento molt orgullosa", ha assegurat Díaz.

La CEOE hauria preferit que l'increment d'aquest salari de referència fos més baix, mentre que els sindicats reclamaven que l'augment fos superior al finalment pactat, fins als 1.100 euros.

A Catalunya, hi ha uns 250.000 treballadors que cobren el salari mínim, i més de la meitat són dones.  

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Drets laborals
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut