Lluís Llach, nou president de l'ANC

Noemí Zafra ha estat escollida vicepresidenta; Sílvia Ventura, secretària de l'ANC, i Jaume Valls, tresorer

RedaccióActualitzat

El cantautor i activista Lluís Llach ha estat escollit aquest dissabte nou president de l'Assemblea Nacional Catalana.

Llach ha aconseguit trencar el bloqueig intern i finalment ha obtingut el vot de 48 dels 72 secretaris nacionals, cosa que suposa els dos terços necessaris per rellevar Dolors Feliu.

Lluís Llach ha aconseguit la direcció de l'ANC en la sisena votació, després d'un primer intent a Vilafranca del Penedès, fa una setmana, en què va emergir la divisió entre dos blocs ben definits dins de l'organització independentista, els partidaris de la llista cívica i de mantenir la independència dels partits, com la presidenta sortint, i els partidaris de tornar a bastir ponts amb els partits polítics independentistes, com el mateix Llach.

Lluís Llach rellevarà Dolors Feliu al capdavant de l'ANC (3Cat)

Llach: "L'Assemblea no s'atura"

Un cop escollida la nova direcció de l'Assemblea, Lluís Llach ha assegurat que l'entitat "no s'atura i vol agafar embranzida" en la lluita per la independència, el seu "objectiu únic":

"El nostre objectiu únic és la independència. Estem per tots els represaliats, no admetem les amnisties si no són per a tota la gent."

Ha assegurat que el nou equip que portarà les regnes de l'ANC arriba amb idees noves i amb moltes ganes de renovació: "Volem practicar la desobediència civil, volem practicar la confrontació amb l'Estat. Ens implicarem en la lluita social de cada dia."

En aquest sentit, Llach ha anunciat que dilluns mateix estarà al costat dels pagesos en els talls dels passos fronterers convocats per Revolta Pagesa.

Noemí Zafra, propera a Llach, ha estat escollida vicepresidenta de l'ANC
Noemí Zafra, propera a Llach, escollida vicepresidenta de l'ANC (ACN/Àlex Recolons)


Els altres noms de la nova directiva de l'ANC

Una elecció que tampoc ha estat fàcil i on també s'ha fet palesa la batalla interna per les diferències estratègiques és la de la vicepresidència.

La sabadellenca Noemí Zafra, propera a Llach, ha estat escollida vicepresidenta de l'ANC, després de dues votacions en què s'ha imposat a l'exdiputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, però sense majoria suficient.

Finalment, Bertran, partidari de llista cívica, ha retirat la seva candidatura. 

El ple constituent del Secretariat Nacional ha escollit també Sílvia Ventura com a secretària de l'ANC i Jaume Valls com a responsable de la tresoreria de l'entitat.

Membres de l'ANC a l'entrada del ple constituent
Membres de l'ANC a l'entrada del ple constituent (ANC/Jordi Bataller)

Divisió interna a l'ANC

Llach va guanyar les cinc votacions que es van fer dissabte passat en una reunió que es va allargar gairebé 12 hores. Però el cantautor va veure frustrada la seva elecció perquè no va aconseguir una majoria suficient.

En l'últim intent li va faltar un sol vot per arribar a la majoria de dos terços necessària, i la reunió es va acabar ajornant.

A Llach li va sortir un competidor inesperat a l'inici del ple. Va ser Josep Punga, secretari nacional del bloc jove, de només 26 anys i que comptava amb l'aval del secretariat nacional sortint. El jove economista --partidari de la llista cívica de la presidenta sortint-- va enfrontar-se a Llach en les tres primeres votacions, però fins i tot després de retirar-se, abans de la quarta, els seus partidaris no van votar Llach, sinó que ho van fer en blanc, i van deixar inalterada la majoria insuficient del cantautor.

Josep Punga i Dolors Feliu diumenge passat a Vilafranca del Penedès

 

ARXIVAT A:
ANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut