Lloret de Mar amb turistes a la platja
La platja de Lloret de Mar

Lloret de Mar avisa UberEats que la multarà si reparteix menjar a la platja

La plataforma va anunciar el mes de juliol que oferiria el seu servei a la platja del municipi, però el consistori considera que l'activitat es pot sancionar perquè no ha estat comunicada ni autoritzada

Redacció/ACNActualitzat

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha advertit a l'empresa UberEats que si reparteix menjar entre els banyistes que hi ha a la platja rebrà una sanció. La plataforma online va anunciar a finals de juliol que la platja de Lloret de Mar, a la Selva, era una de les deu seleccionades per oferir-hi els seus serveis de repartiment de menjar aquest estiu.

Des de llavors, el consistori ha estat estudiant el cas i ha conclòs que l'activitat és sancionable perquè no ha estat comunicada ni autoritzada per l'Ajuntament. Les activitats que poden fer-se a la platja es liciten en un concurs públic i han de complir el reglament de platges.


Aposta per un model més sostenible

La regidora de Platges i Promoció Econòmica de Lloret de Mar, Cristina Aymerich, ha avisat ja compten amb "una oferta de restauració àmplia i variada" i per això no creuen que la plataforma ofereixi un "producte estratègic" per al municipi.

Aymerich recorda que Lloret treballa per fomentar un model turístic "més sostenible en criteris mediambientals, econòmics i socials", i per això no consideren que el projecte d'UberEats encaixi.
 

Repartiment a deu platges

L'empresa californiana va anunciar a finals del mes de juliol el servei de lliurament de menjar i altres productes a la sorra de deu platges espanyoles com una novetat estratègica d'aquest estiu.

A banda de la de Lloret, ofereixen servei a platges de Mallorca, Eivissa, València, Las Palmas o Sant Sebastià, entre altres.

Una estratègia per captar més clientela durant els mesos d'estiu i guanyar terreny a les empreses de la competència en un sector, el de les apps de repartiment a domicili, que veuen complicada la rendibilitat i que estan des de fa anys en el punt de mira del Ministeri de Treball perquè compleixin la llei rider.

Anar al contingut