Rebaixen nou anys la pena al principal condemnat per la violació en grup a Sabadell
La nau on haurien passat els fets, amb els precintes policials

Llibertat per a un dels dos empresonats per la violació múltiple de Sabadell

El jutge estima favorablement el seu recurs perquè cap de les mostres genètiques preses a la víctima el relacionen amb ell

Quim BalaguerActualitzat

El jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell ha decidit deixar en llibertat un dels dos empresonats per la seva presumpta participació en la violació múltiple d'una noia al barri de Can Feu de la capital vallesana, a principis de febrer.

El jutge ha basat la seva resolució en l'informe de l'Institut de Medicina Legal, que no relaciona amb ell cap de les mostres genètiques preses a la víctima o a la roba que duia.

El jutge l'havia empresonat perquè la víctima l'havia identificat en roda de reconeixement com un dels tres autors materials de l'agressió sexual, i també perquè es va trobar una empremta dactilar seva en el lloc dels fets.

En la resolució feta pública aquest dijous, el jutjat apunta que, amb els informes mèdics, no hi ha indicis que el detingut hagués forçat la víctima, i que l'empremta dactilar no acredita que estigués al lloc dels fets quan presumptament estaven passant.

Tot i que la noia va assenyalar aquest detingut en una roda de reconeixement, el jutge posa en qüestió la seva fiabilitat recordant que en el cas d'un altre dels detinguts no el va reconèixer en absolut i sí que va identificar, en canvi, un dels figurants com un dels agressors.

En relació amb el mateix cas, l'Audiència de Barcelona ha confirmat la presó provisional per l'altre dels investigats que estava empresonat. En aquesta causa hi ha vuit detinguts, set dels quals ara en llibertat, però amb mesures cautelars.

Els fets van passar el 3 de febrer a la matinada. La noia, de 18 anys, va denunciar haver estat víctima d'una agressió sexual per part d'un grup de nois que la van dur per la força a una nau abandonada, on la van violar.

En un principi es van detenir sis homes d'entre 21 i 53 anys, però les investigacions dels Mossos d'Esquadra van permetre detenir dos sospitosos més.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclistaJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut