Llancen un pastís a la figura de cera de Carles III per denunciar la crisi climàtica

L'acció l'ha fet el grup Just Stop Oil, que fa uns dies va llançar un pot de sopa de tomàquet a "Els gira-sols" de Van Gogh

RedaccióActualitzat

Ho han tornat a fer. Aquest cop, al Museu Madame Tussauds de Londres i amb el rei del Regne Unit. Una parella d'activistes ecologistes del grup Just Stop Oil han llançat un pastís de xocolata a la figura de cera de Carles III, en tota la cara.

Aquest és el moment que el grup ha compartit a les xarxes, en una nova acció per exigir que s'acabi amb les explotacions de petroli i gas:

Abans d'empastifar la figura, un dels activistes s'ha fet ressò de les paraules d'un discurs de finals del 2019 del rei britànic, aleshores príncep de Gal·les, subratllant que els joves de la generació dels seus nets "demanen acció immediata i no només paraules".

Posteriorment, en un comunicat, el grup ha subratllat el missatge que volien transmetre: "La ciència és clara. La demanda és clara: aturar nous projectes de petroli i gas. Això és fàcil."
 

Buscant la visibilitat

No és la primera acció d'aquest grup d'aquestes característiques. Ara fa deu dies, dues noies de Just Stop Oil van llançar un pot de sopa de tomàquet al quadre "Els gira-sols" de Van Gogh, exposat a la National Gallery de Londres.

Van dir que ho feien per denunciar les conseqüències de l'augment del preu del petroli i el gas. "Sabíem que estàvem actuant davant del vidre i que no el faríem malbé. Aquesta era la clau. Mai no hauríem volgut fer malbé una obra d'art tan bonica. El que fem és obrir la conversa per poder fer les preguntes que ens importen", va explicar en el seu moment una de les activistes.

En aquesta línia, aquest diumenge, el grup ecologista Last Generation va llançar puré a una obra de Monet exposada en un museu de Potsdam, a Alemanya.

I encara s'afegeix un tercer atac a una obra d'art en menys d'un mes, el que dos ecologistes australians han fet contra una obra de Picasso, "Massacre a Corea". En aquest cas, enganxant-se les mans per conscienciar sobre la relació entre el patiment humà i el canvi climàtic.

Aquesta i la majoria d'obres queden intactes després d'aquests atacs gràcies als sistemes de protecció o a les tasques de restauració dels experts.
 

ARXIVAT A:
MuseusCrisi climàticaRegne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut