Liz Castro amb l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell. Arxiu
Liz Castro amb l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell. Arxiu
Barcelona

Liz Castro, la més votada de nou a les eleccions al secretariat nacional de l'ANC

El sector crític amb l'actual direcció ocupa les millors posicions entre els membres del secretariat

RedaccióActualitzat

Liz Castro i Jordi Sànchez són els noms més votats a les eleccions que va fer ahir l'Assemblea Nacional Catalana. 7.247 socis de l'entitat van escollir els 77 membres del secretariat, que dissabte que ve han de votar un nou president.

L'anomenat sector crític amb l'actual direcció, del qual forma part Castro, ocupa les millors posicions. De fet, entre els 25 membres elegits a nivell nacional, 14 van signar el manifest crític que reclamava un nou impuls a l'entitat.

Els resultats s'han sabut aquesta mitjanit de dissabte i encara són provisionals. Dimarts se sabran les dades definitives.

Com va passar a les eleccions del 2015, la candidata més votada ha estat Liz Castro, amb 4.071 vots; la segueix Jordi Sànchez, amb 4.005; Antonio Baños, amb 3.752, i Quim Torra amb 3.705.

La llista dels altres 73 membres que formaran el secretariat nacional durant els pròxims dos anys de mandat ja està disponible a la pàgina web de l'entitat. En aquestes eleccions hi han participat 7.247 socis dels 33.817 membres que tenien dret a fer-ho, un 21,4% del total.

Liz Castro, ha agraït "de tot cor" el suport a  les urnes a través d'una piulada a Twitter: 


Castro, Baños i Torra formen part del sector crític, enfrontats a Sànchez, així com la majoria dels nous membres del secretariat que han estat designats a escala nacional i no territorial. Castro, Baños i l'expresident d'Òmnium Quim Torra van ser tres dels firmants d'un article crític amb la gestió de Jordi Sànchez. Dissabte que ve aquest òrgan de direcció votarà el nou president.

Per tradició, el guanyador d'ahir hauria de ser el futur president, però l'any passat no va ser així. Castro i Sànchez, de fet, ja es van disputar el càrrec, però el secretariat al final va triar Jordi Sànchez.

En les votacions d'ahir van participar menys d'una quarta part dels militants de l'ANC, una xifra similar a la de l'any anterior. Dissabte que ve, els membres del secretariat nacional triaran els principals càrrecs de l'entitat.

El resultat definitiu es farà públic dimarts que ve, 17 de maig, després de dos dies per presentar-hi reclamacions. El 28 de maig serà l'últim dia perquè el candidat escollit accepti el càrrec.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut