L'IPC de l'abril puja al 3,3% pels aliments: consulta què s'encareix més

Baixen la factura de la llum, tot i que menys que fa un any, i també els preus de l'oci i la cultura 

Actualitzat

L'IPC del mes d'abril confirma la pujada de preus que s'avançava fa tres setmanes. L'IPC del mes d'abril ha pujat dues dècimes respecte al mes anterior (3,1% a Catalunya) i se situa en el 3,3%, equiparat al del conjunt de l'Estat, segons les dades definitives que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'increment s'atribueix sobretot a l'alimentació, amb uns preus més alts ara que a l'abril de fa un any.

Una alimentació rica en fibra és bàsica per augmentar el nombre de bacteris antiinflamatoris
L'augment del preu dels aliments ha fet pujar l'IPC del mes d'abril (3Cat)

Pel que fa a l'electricitat, els preus baixen, però amb menys intensitat que fa un any. 

A l'altra banda de la balança trobem el capítol d'oci i cultura. Mentre que l'any passat pujaven, aquest abril s'abarateixen considerablement i contribueixen a contenir la pujada de l'índex general.

Per províncies, la variació interanual de l'IPC a l'abril s'ha situat en el 3,4% a Lleida, en el 3,3% a Barcelona, en el 3,2% a Tarragona i en el 3,1% a Girona. Respecte al març, els preus han pujat un 0,7% a Lleida, Tarragona i Girona, i en un 0,6% a Barcelona.
 

La inflació encadena dos mesos consecutius de repunts. Al març, l'índex va pujar quatre dècimes, fins al 3,2%. Al febrer, la xifra va ser del 2,7% mentre que al gener va ser del 3,3%.

Pel que fa a la inflació subjacent, la que no té en compte els aliments no elaborats i productes energètics, es modera, fins al 2,9%. El Ministeri d'Economia ha destacat que és la primera vegada en gairebé dos anys que la subjacent se situa per sota de la taxa general d'IPC.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaConsumIPC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut