L'IPC de l'abril puja al 3,3% pels aliments: consulta què s'encareix més

Baixen la factura de la llum, tot i que menys que fa un any, i també els preus de l'oci i la cultura 
Actualitzat
TEMA:
IPC

L'IPC del mes d'abril confirma la pujada de preus que s'avançava fa tres setmanes. L'IPC del mes d'abril ha pujat dues dècimes respecte al mes anterior (3,1% a Catalunya) i se situa en el 3,3%, equiparat al del conjunt de l'Estat, segons les dades definitives que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'increment s'atribueix sobretot a l'alimentació, amb uns preus més alts ara que a l'abril de fa un any.

L'augment del preu dels aliments ha fet pujar l'IPC del mes d'abril (3Cat)

Pel que fa a l'electricitat, els preus baixen, però amb menys intensitat que fa un any. 

A l'altra banda de la balança trobem el capítol d'oci i cultura. Mentre que l'any passat pujaven, aquest abril s'abarateixen considerablement i contribueixen a contenir la pujada de l'índex general.

Per províncies, la variació interanual de l'IPC a l'abril s'ha situat en el 3,4% a Lleida, en el 3,3% a Barcelona, en el 3,2% a Tarragona i en el 3,1% a Girona. Respecte al març, els preus han pujat un 0,7% a Lleida, Tarragona i Girona, i en un 0,6% a Barcelona.
 

La inflació encadena dos mesos consecutius de repunts. Al març, l'índex va pujar quatre dècimes, fins al 3,2%. Al febrer, la xifra va ser del 2,7% mentre que al gener va ser del 3,3%.

Pel que fa a la inflació subjacent, la que no té en compte els aliments no elaborats i productes energètics, es modera, fins al 2,9%. El Ministeri d'Economia ha destacat que és la primera vegada en gairebé dos anys que la subjacent se situa per sota de la taxa general d'IPC.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Consum IPC
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut