Vista de dron de les torres dels evangelistes, amb la macrogrua al davant
La macrogrua se suma a la icònica imatge de Barcelona amb la Sagrada Família en construcció (Basílica de la Sagrada Família)

"L'inici de la fi": la macrogrua que culminarà la Sagrada Família, a vista d'ocell

La nova estructura, de més de 200 metres d'alçada, servirà per acabar la torre de Jesucrist, la més alta del temple de Gaudí i l'última que queda per construir

A les habituals grues que construeixen la Sagrada Família s'hi ha sumat aquests dies una estructura monumental. Es tracta d'una macrogrua que s'alça fins a 200 metres d'altura i que servirà per acabar la torre de Jesucrist, la més alta del temple d'Antoni Gaudí amb gairebé 173 metres d'alçada.

Amb la base instal·lada a les cobertes de la nau central, a 54 metres d'altura, la grua de grans dimensions servirà per culminar la Sagrada Família amb l'última torre que queda per construir. La torre de Jesucrist es coronarà amb una creu de quatre braços i més de 13 metres d'amplada.

La torre de Jesucrist és l'última que queda per finalitzar, després que s'hagin acabat de construir les quatre torres dels evangelistes. La grua també permetrà als operaris connectar aquesta torre amb la de la Mare de Déu, la façana de la Glòria i les cobertes de la nau central.

Segons el cap d'edificació i tecnologia del temple, Fernando Villa, simbolitza "l'inici de la fi de la construcció de la Sagrada Família".

Vista de dron de la macrogrua operant a la Sagrada Família
La nova macrogrua treballa en la construcció del temple d'Antoni Gaudí (Basílica de la Sagrada Família)
La Sagrada Família envoltada de grues
La macrogrua que s'ha instal·lat aquests dies s'eleva fins a més de 200 metres d'altura (Basílica de la Sagrada Família)

Una grua de rècord

La macrogrua instal·lada a la Sagrada Família, d'última generació, és la més alta de l'estat espanyol amb 203 metres d'alçada. El cap d'edificació i tecnologia del temple, Fernando Villa, ha explicat al programa de TV3 "Tot es mou" què la fa especial:

"És una grua d'especials característiques pel que fa a la capacitat de càrrega i la tecnologia per millorar la seguretat i les condicions de treball dels operaris."

Villa assegura que el muntatge de la grua era molt complex, però l'estratègia que han fet servir ha permès minimitzar les molèsties: "Hem fet servir la grua anterior per muntar aquesta grua, de manera que l'impacte en l'entorn i en la ciutat fos el mínim possible."

Operaris sobre una gran biga a tocar de la torre de Jesucrist
Una estructura instal·lada a la torre de Jesucrist ajuda a sostenir la grua (Basílica de la Sagrada Família)
Operaris treballant a la macrogrua
Els treballadors que operen la grua pugen per unes escales situades a la part central de l'estructura (Basílica de la Sagrada Família)

La cabina des d'on s'opera la grua no és apta per a persones amb vertigen, i és que està situada a dalt de tot. Els operaris hi pugen per unes escales situades a la part central de l'estructura i tarden gairebé un quart d'hora a arribar a la seva posició.

A continuació podeu veure el vídeo sencer de la connexió del programa "Tot es mou" des de la Sagrada Família:

 

ARXIVAT A:
Sagrada Família
Anar al contingut