Andrew Tate, amb el seu germà Tristan al darrere (Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu via REUTERS)

L'influencer ultra Andrew Tate, novament detingut a Romania per tràfic de persones

També se l'acusa de relacions sexuals amb menors i blanqueig de capitals

La policia romanesa ha tornat a detenir l'influencer ultra Andrew Tate i a escorcollar les seves propietats. El motiu, diversos presumptes delictes com el tràfic de persones i relacions sexuals amb menors. En total, la unitat de persecució contra el crim organitzat de Romania (DIICOT) ha dut a terme aquest dimecres quatre escorcolls domiciliaris al comtat d'Ilfov i a la ciutat de Bucarest, on resideix l'exkikboxer britànic-estatunidenc.

La investigació es refereix a "una causa penal per la comissió dels delictes de constitució de grup criminal organitzat, tràfic de menors, tràfic de persones, relacions sexuals amb menors, manipulació de declaracions judicials i blanqueig de capitals".

Tate aquest dimecres a la sortida d'una de les seves propietats, a Pipera, prop de Bucarest (Inquam Photos/Octav Ganea via Reuters)

Precedents delictius

Els anys 2022 i 2023 Andrew Tate ja va ser detingut i acusat, juntament amb el seu germà Tristan i dues ciutadanes romaneses, de tràfic de persones, violació i organització criminal per explotar sexualment algunes dones. Tate sempre ha negat les acusacions i ha afirmat que no hi ha proves contra ell i que tot es tracta d'"una conspiració política per silenciar-lo".

Al juliol, un tribunal d'apel·lació romanès va anul·lar una sentència anterior que permetia a Tate la lliure circulació dins de la Unió Europea mentre s'esperava el judici per tràfic de persones.

D'altra banda, al març els germans Tate també van comparèixer davant d'un Tribunal de Bucarest per una altra acusació, després que les autoritats britàniques emetessin ordres de detenció per acusacions d'agressió sexual en un cas del Regne Unit que es remunta a l'any 2012.

El tribunal va accedir a la petició britànica d'extradir els germans Tate al Regne Unit, però només després que s'acabessin els procediments judicials pendents a Romania.


El discurs misogin de Tate

Andrew Tate, de 37 anys, va esdevenir un personatge mediàtic molt popular al Regne Unit des que va aparèixer a la versió anglesa de "Big brother".

Durant aquests últims anys s'ha convertit en un dels influencers més controvertits a les xarxes socials, on té milions de seguidors i des d'on promou discursos d'extrema dreta, obertament misògins i contra el col·lectiu LGTBIQ+.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialExtrema dretaMasclisme Xarxes socials
Anar al contingut