Una imatge del vehicle incendiat a l'AP-7 a Maçanet de la Selva (ACN)

Tarda de talls i cues a l'AP-7 per dos incendis i un accident que han complicat la mobilitat

Una furgoneta incendiada al voral de l'AP7 a Maçanet ha acabat provocant un foc forestal i els bombers han hagut de confinar una urbanització i un polígon

RedaccióActualitzat

Tarda complicada a la xarxa viària catalana a causa de diverses incidències, sobretot a l'AP-7, que s'han anat solucionant, encara que es manté la circulació intensa.

Una furgoneta incendiada al voral, que ha acabat provocant un incendi forestal, ha provocat congestió a l'altura de Maçanet de la Selva, cap a quarts de cinc a l'AP-7.

El foc ha saltat del vehicle a uns pins que hi ha a tocar i ha començat a calcinar arbres i un camp.

En aquest vídeo es pot veure la furgoneta cremant amb intensitat al voral:


L'incendi s'ha declarat al quilòmetre 88 i en aquest tram només s'hi ha pogut circular per un carril en sentit sud, cap a Barcelona, durant un parell d'hores.

Els bombers han donat per controlat l'incendi cap a les 19.00 i han aixecat el confinament que s'havia decretat a la urbanització Bellavista i el polígon industrial Cal Roure.

Una imatge del vehicle calcinat (@kimera2020)

Les flames han afectat una superfície aproximada d'unes 2,4 hectàrees, segons han informat els Agents Rurals:

Risc de calor extrema

El foc ha calcinat la zona de Mas Altaba i, empès pel vent, ha arribat al veïnat de Coma Juliana. Tot i que no s'ha informat de danys personals, es tem que una masia a tocar de l'autopista hagi pogut quedar afectada.

Cal recordar que aquest dimecres hi ha diverses comarques catalanes amb un risc extrem d'incendi. Precisament a la Selva, a Anglès, han arribat a més de 41 graus.

Una imatge dels Bombers treballant en l'incendi a Maçanet (ACN)

A partir de la mitjanit d'aquest dimecres està previst que s'activi el nivell quatre del Pla Alfa per perill extrem d'incendi en un centenar de municipis de diverses comarques.

A més, cal recordar que continua restringit l'accés a la Baronia de Rialb, Cardó-Boix, Ribera Salada, Serra del Montsant, Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell:

Un altre cotxe en flames a Subirats

D'altra banda, en la mateixa AP-7, un altre vehicle incendiat al voral, en aquest cas a l'altura de Subirats, ha obligat a tallar durant més d'una hora els dos sentits de la marxa.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, s'han arribat a registrar fins a catorze quilòmetres de congestions en sentit sud i nord.

El foc s'ha originat al punt quilomètric 188 quan un vehicle ha començat a cremar i ha pres a la vegetació dels marges.

L'incendi ha cremat unes cinc hectàrees de la vegetació, fins que ha arribat a una zona de barrancs i vinyes, fet que ha propiciat que no tingués més continuïtat.

Els bombers han pogut estabilitzar-lo a les 16.21, després de rebre l'avís a les 14.38.

A l'AP-7 a Subirats s'han registrat diversos quilòmetres de cua (Servei Català de Trànsit)

Tarda d'incidències

A banda d'aquests dos incendis, diverses incidències han complicat la circulació.

També a l'AP-7 s'han registrat fins a deu quilòmetres de cua a Llinars en sentit sud a causa d'un accident amb un camió implicat.

A la C-32 s'ha hagut de tallar dos carrils a Mataró en sentit Barcelona per un sinistre, segons ha informat el Servei català de Trànsit per un accident. Això ha provocat fins a cinc quilòmetres de retenció en sentit sud.

ARXIVAT A:
TrànsitBombersAP-7
Anar al contingut