Nikolas Cruz en la compareixença judicial d'aquest dijous (Reuters9
Nikolas Cruz en la compareixença judicial d'aquest dijous (Reuters9
Florida

L'FBI va rebre dos avisos de l'autor del tiroteig de Florida

Nikolas Cruz havia fet missatges amenaçants a les xarxes

RedaccióActualitzat

L'FBI va rebre dos avisos sobre l'autor del tiroteig en un institut de Florida. Fa cinc mesos, un usuari de YouTube va alertar que una persona amb el nom Nikolas Cruz havia amenaçat que es convertiria en "tirador escolar professional".

L'Oficina Federal d'Investigacions va seguir la pista de l'avís però va ser incapaç de localitzar el tal Cruz, que havia deixat anar l'amenaça en el comentari del vídeo d'un usuari.

Cruz està en presó preventiva pel tiroteig que va causar 17 morts i una vintena de ferits al centre de secundària on havia anat, a Parkland. És el divuitè tiroteig en un centre educatiu als EUA aquest any, la pitjor massacre d'aquesta mena en cinc anys i una de les més mortíferes. Segons la seva advocada, el noi està penedit dels fets.

Tres dels ferits continuen en estat crític. Entre els supervivents, una professora de La Rioja que es va poder amagar, amb cinc alumnes, en un armari.

La policia investiga què va portar aquest jove de 19 anys a entrar a matar a l'institut d'on l'havien expulsat l'any passat per comportament violent. Una associació que lluita contra l'antisemitisme l'ha vinculat a un grup supremacista d'extrema dreta anomenat República de Florida.

També s'analitza com va poder accedir al centre amb un fusell d'assalt, tenint en compte que tots els instituts tenen arcs detectors de metall. Cruz l'havia comprat legalment en una botiga de Florida.

El president nord-americà, Donald Trump, ha eludit parlar de restriccions a les armes, el tema recurrent quan hi ha una tragèdia d'aquesta mena. Trump ha centrat l'atenció en la seguretat de les escoles i els problemes de salut mental.

"Ens comprometen a treballar amb els líders estatals i locals per assegurar les nostres escoles i abordar la difícil qüestió de la salut mental. Enfortir la seguretat de les nostres escoles i nens serà la nostra màxima prioritat."

Cruz va perdre el pare fa 13 anys i la mare, al novembre. Fascinat per les armes, solitari, amb pocs amics, se sospita que tenia problemes psicològics que ningú va saber detectar o corregir a temps.

ARXIVAT A:
Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut