L'FBI descarta qualsevol relació del cas amb l'atemptat que va deixar ferit Trump durant un míting a Pensilvània (Wikimedia)

L'FBI acusa un home d'idear un complot per assassinar polítics, potencialment dirigit a Trump

Es tractaria d'una represàlia contra Washington per haver executat el general major de la Guàrdia Revolucionària iraniana Qasem Soleimani
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions Estats Units 2024

Asif Merchant, un home amb nacionalitat pakistanesa i a qui se li atribueixen vincles amb l'Iran, ha estat acusat d'orquestrar un complot per assassinar polítics i funcionaris del govern dels Estats Units.

El Departament de Justícia li atribueix el reclutament d'un sicari per dur a terme el complot, previst a finals d'agost o primers de setembre. Es tractaria d'una represàlia contra Washington per haver executat el general major de la Guàrdia Revolucionària iraniana Qasem Soleimani.

La policia federal creu que un dels potencials objectius de la trama era l'expresident Donald Trump, que durant el seu mandat va aprovar l'operació per acabar amb la vida de Soleimani. Ara bé, l'FBI descarta qualsevol relació del cas amb l'atemptat que va deixar ferit Trump durant un míting a Pensilvània.
 

El va delatar un informant i col·laborador 

Segons els fiscals encarregats del cas, Merchant havia fet una estada a l'Iran abans d'establir-se als Estats Units a l'abril. L'avís d'un informant que col·laborava amb Merchant va ajudar la policia federal a frustrar el seu pla.

Per tot això, se'n va ordenar la detenció el 17 de juliol passat i ara és en una presó d'alta seguretat de Nova York, a l'espera de judici. Segons fonts pròximes al cas, l'acusat està col·laborant amb la investigació.    

L'Iran ha negat que estigui vinculat amb el suposat complot orquestrat per Asif Merchant (Departament de Justícia d'EUA)

El tribunal federal de Nova York l'acusa d'assassinat per encàrrec. En la documentació confiscada no hi ha cap nom dels objectius de la trama, però, segons l'informant, apuntava cap a algú amb "seguretat al voltant".

Tot això ha conduït els investigadors a sospitar que un dels possibles objectius podria ser Donald Trump, si bé els investigadors no han trobat cap indici que relacioni Merchant amb el tiroteig del juliol, l'autor del qual era un noi nord-americà de 20 anys que va ser abatut.

Del 2020 ençà, l'FBI ha acusat altres persones d'orquestrar plans per assassinar Trump, en nom de l'Iran. "Durant anys, el Departament de Justícia ha treballat aferrissadament per contrarestar els esforços de l'Iran per prendre represàlies contra oficials dels Estats Units per l'assassinat del general Soleimani, i posar en perill la nostra seguretat nacional", ha dit el fiscal encarregat del cas.

El règim xiïta, per la seva banda, ha negat cap vinculació amb el complot, cosa que "contradiu la política del govern de perseguir legalment l'assassí del general Soleimani".

 

ARXIVAT A:
Estats Units Iran Eleccions Estats Units Eleccions Estats Units 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut