Vilda haurà de declarar com a investigat el 10 d'octubre (Europa Press)

L'exseleccionador Jorge Vilda, citat com a investigat pel cas del petó forçat a Hermoso

El jutge el cita el 10 d'octubre, un dia que també hauran de declarar el director de la selecció masculina, Albert Luque, i el de màrqueting de la Federació Espanyola de Futbol, Rubén Rivera

RedaccióActualitzat

Nou pas judicial en el cas del petó forçat de Luis Rubiales a Jenifer Hermoso. L'Audiència Nacional ha imputat l'exseleccionador femení de futbol Jorge Vilda en el cas en què s'investiga l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales per agressió sexual a Jennifer Hermoso. Vilda, que està en el punt de mira des que va esclatar l'escàndol, haurà de declarar per presumptes coaccions a Hermoso

La citació és per al 10 d'octubre. Aquell mateix dia també hauran de declarar el director de la selecció masculina, Albert Luque, i el de màrqueting de la Federació Espanyola de Futbol, Rubén Rivera, que fins ara tenien la condició de testimonis i ara passen també a la d'investigats.

El jutge que investiga el cas ha començat aquesta setmana els interrogatoris als testimonis del cas, entre els quals hi ha diverses persones properes a Hermoso, com les jugadores de la selecció espanyola Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez.

Precisament, el jutge ha decidit citar Vilda com a investigat després d'escoltar els testimonis del germà i l'amiga de Jenni Hermoso, que van afirmar que havien tingut pressions perquè la jugadora sortís en defensa de Rubiales després del polèmic petó.
 

Vilda, cessat per la Federació Espanyola de Futbol

Jorge Vilda va ser destituït a principis de setembre com a seleccionador de l'equip femení després de donar suport a Luis Rubiales en la roda de premsa on va negar que el petó no fos consentit i que desmentís qualsevol tipus de coacció.

En aquella mateixa intervenció, Rubiales va oferir a Vilda mantenir-se en el càrrec amb una pujada de sou. Tot i la destitució, Vilda es considera renovat en el càrrec fins al 2028, per les paraules de Rubiales d'aquell dia, i creu que el cas pot arribar als tribunals.


La primera reunió de la Comissió Mixta

Aquest migdia s'ha reunit per primer cop la Comissió Mixta, constituïda la setmana passada a Oliva, al País Valencià, que ha de posar fi a la desigualtat sistemàtica que es viu al futbol femení i que han denunciat les jugadores de la selecció espanyola.

Aquesta reunió ha de servir per establir les bases del document que firmaran les representants de les futbolistes i els presidents del Consell Superior d'Esports i de la Federació Espanyola de Futbol.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
FeminismeMundial FemeníLuis Rubiales
Anar al contingut