L'expresident de l'Argentina Alberto Fernández, acusat de maltractar l'exdona, Fabiola Yáñez

Es filtren imatges de l'exprimera dama plena de cops i blaus per una suposada pallissa a mans del mandatari quan la parella vivia a la residència presidencial
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

L'exprimera dama de l'Argentina Fabiola Yáñez ha denunciat l'expresident Alberto Fernández per violència masclista, després que la justícia hagi trobat evidències del maltractament físic i verbal que hauria patit l'exdona del mandatari. 

Entre les proves que s'han fet públiques hi ha converses i també imatges on es veu Fabiola Yáñez plena de cops i blaus, unes fotografies que s'han filtrat als mitjans de comunicació. La justícia les ha trobat en el marc d'una investigació contra l'expresident Alberto Fernández per un possible delicte de tràfic d'influències, i ha animat la periodista i actriu a denunciar l'exmarit per un delicte de lesions.

Després que Fabiola Yáñez interposés la denúncia, dimarts passat, la justícia ha prohibit a Alberto Fernández sortir de l'Argentina i ha decretat una ordre d'allunyament de Fabiola Yáñez, amb qui no pot contactar per cap via. L'exprimera dama havia explicat que estava patint "terrorisme psicològic" per part de Fernández.

Allau de crítiques contra Fernández

Mentrestant, creixen les crítiques al país contra l'expresident. Tant l'actual govern argentí com l'expresidenta Cristina Fernández de Kirchner han carregat contra l'exmandatari peronista davant les evidències de les agressions, que haurien passat quan la parella vivia a la Casa Rosada, la residència presidencial.

Cristina Fernández de Kirchner ha mostrat la seva solidaritat "amb totes les dones víctmes de qualsevol tipus de violència" i ha advertit que "la misogínia, el masclisme i la hipocresia no tenen bandera partidària i travessen la societat en tots els seus estaments".

També ha criticat la difusió de les imatges de Fabiola Yáñez plena de blaus, que ha dit que són "una autèntica revictimització de la denunciant".

També el que va ser el seu ministre de l'Interior ha mostrat el seu rebuig "absolut" al comportament d'Alberto Fernández denunciat per l'exparella. 

 

Després de fer-se pública la denúncia, l'expresident va negar les acusacions i va assegurar que presentarà proves de la falsedat davant la justícia. 


Alberto Fernández va ser president de l'Argentina fins al desembre del 2023. Durant el seu mandat, va protagonitzar diversos episodis polèmics, com una festa d'aniversari de la seva esposa que va celebrar amb amics en ple confinament per la covid-19 o la vacunació de dirigents polítics del seu partit abans que de la resta de la població.

El peronista Alberto Fernández és encara el president del Partit Justicialista.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista Argentina
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut