Agents de policia després de l'explosió a les portes de la sinagoga Beth Yacoov, a la Mota Granda
Agents de policia després de l'explosió a les portes de la sinagoga Beth Yaacov, a la Mota Granda (Europa Press/Pascal Guyot)

Detenen un home per l'atac a les portes d'una sinagoga al sud de França

El detingut ha incendiat dos vehicles a prop del temple jueu Beth Yaacov, a la Mota Grand i l'han enxampat abans de la mitjanit a Nimes

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut el principal sospitós de l'atemptat contra la sinagoga Beth Yaacov a La Mota Granda, a prop de Montpeller, d'aquest dissabte al matí. Segons la Fiscalia Antiterrorista francesa, el van detenir poc abans de la mitjanit a Nimes.

Quan la policia el va localitzar, l'home els va disparar, i després d'un intercanvi de trets el van poder reduir. També s'ha detingut dues persones més del seu entorn.

L'home, que duia una bandera palestina i anava armat, seria la persona que va estacionar un vehicle amb una bombona de gas davant del centre religiós i va calar foc a les portes del temple i a diversos cotxes que hi havia a la vora.

El foc va provocar danys materials i va ferir un policia, quan intentava establir un perímetre de seguretat. En aquell moment, a quarts de nou del matí, hi havia cinc persones dins, entre elles el rabí del temple, que han sortit il·lesos, segons ha informat la Fiscalia.

Reaccions i desplegament

El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, s'hi ha referit com "un incendi manifestament criminal" i, per la seva banda, el primer ministre en funcions, Gabriel Attal, ha qualificat l'atemptat d'acte antisemita, i ha assegurat que podria haver estat una gran tragèdia.

Després de l'atac contra la sinagoga Beth Yaacov, agents de la policia de Montpeller s'han desplegat per protegir sinagogues, centres culturals i escoles jueves.


"La lluita contra l'antisemitisme és una batalla constant i la lluita d'una nació unida", ha dit el president de la República, Emmanuel Macron, que s'ha referit a tots els jueus de França i ha dit que "s'està fent tot el possible per trobar l'autor d'aquest acte terrorista i protegir els llocs de culte".

El Ministeri de l'Interior francès ha reforçat la seguretat als principals centres de culte jueu del país. 

ARXIVAT A:
TerrorismeFrança
Anar al contingut