L'exministre Jorge Fernández Díaz, a judici per l'espionatge a Bárcenas, extresorer del PP

Ell i altres membres de l'antiga cúpula d'Interior estan acusats de posar en marxa una operació amb diners públics per aconseguir documents sobre el cas de corrupció Gürtel

Redacció/AgènciesActualitzat

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz serà jutjat per l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas. El magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha decidit avui enviar a judici l'exministre així com bona part de l'antiga cúpula del ministeri.

El jutge imposa una fiança en concepte de responsabilitat civil de 120.000 euros a Fernández Díaz i altres exmembres de la cúpula d'Interior de Mariano Rajoy, com Francisco Martínez, que era secretari d'Estat de Seguretat, i Eugenio Pino, que era el director adjunt operatiu.

Als altres implicats els imposa fiances d'entre 2.000 i 100.000 euros.

Jorge Fernández Díaz i Mariano Rajoy el 2015 en un acte de la Guàrdia Civil (Europa Press)

Se'ls considera presumptament responsables d'haver posat en marxa una operació amb mitjans i fons del ministeri per espiar Bárcenas i aconseguir els documents que l'extresorer tenia sobre el cas de corrupció Gürtel, en l'anomenada operació Kitchen.

La resolució inclou els delictes de suborn, tràfic d'influències, malversació, encobriment, contra la intimitat, obstrucció i organització criminal.

La resolució inclou tots els delictes plantejats per les acusacions, exercida per la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat, el PSOE, Podem i la família Bárcenas.

El magistrat rebutja la petició dels socialistes de declarar la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP i l'estableix de forma subsidiària per a l'administració general de l'Estat en cas que els investigats siguin condemnats.

Al banc dels acusats hi seurà també el comissari jubilat José Manuel Villarejo i altres exresponsables policials.

La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó i més de 33 d'inhabilitació per a Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez i Eugenio Pino. La petició és més alta per a Villarejo, per qui demana 19 anys de presó.

 

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut