Angela Dobrowolski, asseguda al banc dels acusats el primer dia judici a l'Audiència de Barcelona per intent assassinat contra Josep Maria Main…
Angela Dobrowolski, al banc dels acusats el primer dia del judici (ACN/Jordi Borràs)

L'exdona de Mainat, condemnada a 4 anys i mig de presó per haver-lo lesionat amb insulina

La sentència exculpa Angela Dobrowolski del delicte d'intent d'assassinat, pel qual la Fiscalia i l'acusació particular li demanaven 13 anys de presó

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys i mig de presó Angela Dobrowolski per un delicte de lesions agreujades contra el seu exmarit, el productor televisiu Josep Maria Mainat.

La sentència, que s'ha sabut aquest dilluns, considera que va intentar assassinar-lo amb una injecció d'insulina el juny del 2020, però que se'n va penedir i va trucar a emergències per salvar-lo, i per això l'exculpa de l'acusació d'intent d'assassinat.

A Dobrowolski, que està en situació de presó provisional per una altra causa oberta contra ella, l'han traslladat de la presó de Brians 1 a l'Audiència de Barcelona per notificar-li la sentència. 

La Fiscalia i l'acusació particular exercida per Mainat --que també ha estat present en la notificació amb la seva advocada, Olga Tubau-- havien demanat una condemna força més alta per intent d'assassinat, un total de 13 anys de presó.


Una manera "molt sofisticada" de matar

En la sentència, el tribunal conclou que Dobrowolski va escollir una forma "molt sofisticada per matar" Mainat, sabent que té diabetis de tipus 2 i que la insulina que li administrava el podia matar:

"Sense dubte, Dobrowolski coneixia aquest efecte, perquè si hagués actuat innocentment no hauria calgut dir-li falsament al seu marit que el que li estava injectant era hormona del creixement per aprimar-se."

Així, constata l'"ànim homicida" de l'exdona de Mainat, però que un cop va veure que tenia una hipoglucèmia greu va trucar als serveis d'emergències, que van revertir a temps el coma en què havia entrat.

La conclusió final del tribunal és que "l'acusada va desistir voluntàriament de la intenció homicida", i per això no la condemna per intent d'assassinat.

La sentència també prohibeix a Dobrowolski acostar-se a menys de 1.000 metres de Mainat durant vuit anys i sis mesos, quatre anys més que la condemna de presó.

També l'absol del delicte de descobriment i revelació de secrets, després que Mainat retirés aquesta acusació per haver entrat al seu correu electrònic sense permís.

Angela Dobrowolski, al banc dels acusats el primer dia del judici (ACN/Jordi Borràs)

Una sentència "correcta" segons Mainat

Després de conèixer la sentència, Mainat ha dit que no sap si la sentència és "justa", però sí que creu que és "correcta" o "intermèdia", tot i que també ha dit que "s'ha fet justícia":

"La sentència em sembla... justa no sé, però em sembla correcta, s'ha interpretat la llei tal com està escrita."

Malgrat que Dobrowolski no l'han condemnada per intent d'assassinat, com ell demanava, Mainat ha valorat positivament que la sentència consideri provat que "l'intent d'assassinat va existir".

En aquest sentit, ha afegit que des de fa 4 anys es preguntava si era "creïble" que ella volgués matar-lo després dels anys de convivència, però que ara "no li queda més remei" que creure-s'ho.

El músic i productor televisiu ha dit que ara està valorant si posa un recurs, tot i que ha donat a entendre que preferiria no fer-ho, i s'ha mostrat preocupat pels fills que comparteix amb la condemnada:

"Serà molt complex l'assumpte dels nens, perquè fins els 18 anys la meva filla només podrà veure la seva mare a través d'una reixa."


Cas molt mediàtic per la fama de Mainat

Els fets van passar la nit del 22 al 23 de juny del 2020, però no es van fer públics fins a l'octubre: Mainat havia denunciat la seva exdona per intent d'assassinat.

Figura pública molt coneguda com a membre del mític grup musical La Trinca i com a fundador de la productora de televisió Gestmusic, el cas va crear molt d'enrenou mediàtic.

Sobretot perquè en els següents mesos el cas va generar altres notícies relacionades amb ell i amb Dobrowolski, i també per denúncies contra ella per altres motius.

A presó per robar a 6 domicilis

Mainat la va denunciar per haver entrat a casa seva sense permís, i també per cobrar més de 4.000 euros en xecs bancaris a nom d'ell, cosa per la qual va ser condemnada a dos anys i mig de presó.

L'any passat la van detenir diverses vegades, en una ocasió acusada, amb una altra persona, d'haver entrat a robar en 6 domicilis, fet pel qual va ingressar a la presó el juliol del 2023.

Al maig va rebre una altra condemna: vuit mesos de presó per haver agredit Mainat llançant-li un objecte el 2019, fets que ella va reconèixer.


Casats el 2011 i amb dos fills en comú

Mainat i Dobrowolski es van casar el desembre del 2011 i tenen dos fills en comú, però a principis del 2020 la convivència de la parella s'havia deteriorat i ella va marxar del domicili que compartien.

El maig d'aquell any Mainat li va dir que volia divorciar-se'n, i ella va entrar al seu correu electrònic, d'on va obtenir el testament d'ell i correus amb els seus advocats.

Així hauria descobert que si Mainat moria abans del divorci ella seria hereva de bona part del seu patrimoni, i això l'hauria portat a planificar l'assassinat.

El judici oral es va fer a mitjans de juliol, i Dobrowolski hi va negar que hagués volgut matar Mainat i va assegurar que, molt al contrari, havia fet "tot el possible per salvar-li la vida". 

Angela Dobrowolski, al banc dels acusats el primer dia del judici (ACN/Jordi Borràs)
ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut