Construcció de blocs de pisos a Madrid (Europa Press/Eduardo Parra)
Construcció de blocs de pisos a Madrid (Europa Press/Eduardo Parra)

Respir als que tenen hipoteca: l'euríbor cau al mínim des de principis del 2023

Les hipoteques s'abaratiran uns 50 euros al mes després que l'euríbor caigui al juliol al 3,53%

Jordina Molas SalortActualitzat

L'euríbor donarà un respir a tots aquells que hagin de revisar la hipoteca amb aquest índex del mes de juliol. Tanca el mes al 3,53%, el nivell més baix des del gener de l'any passat i unes sis dècimes menys que ara fa un any.

Això vol dir que les quotes s'abaratiran, de mitjana, uns 50 euros cada mes. 
 

Un estalvi de més de 600 euros l'any

És el quart mes de baixada, però ara es notarà una mica més a les butxaques. L'índex va tocar el seu màxim l'octubre de l'any passat, quan es va situar en el 4,160%.

Per una hipoteca mitjana a la qual li quedin per pagar 150.000 euros a 25 anys, referenciada a l'euríbor més un 1%, passarà de pagar 890 euros al mes a pagar-ne 838. Això suposarà un estalvi d'uns 625 euros l'any. 

Per tenir una referència de quant s'abaratirà cada hipoteca, vindrien a ser uns 35 euros per cada 100.000 euros d'hipoteca que quedin per pagar.

L'euríbor a la baixa afavoreix els que tenen hipoteques amb tipus variables i també les persones que volen demanar-ne una. D'aquesta manera, s'ajuda a reactivar el mercat immobiliari.

Una dona passa per davant d'una immobiliària, amb diversos anuncis de pisos
Una dona passa per davant d'una immobiliària, amb diversos anuncis de pisos (Europa Press/Marta Fernández)

La baixada de l'euríbor anima el sector immobiliari

Experts del sector, com pot ser la plataforma de contractació d'hipoteques iAhorro.com, troben que ha sigut "una sorpresa" que l'euríbor hagi caigut tant aquest mes, perquè normalment a l'estiu tot el mercat hipotecari i immobiliari "està més tranquil".

Amb tot, el seu director d'Hipoteques, Simone Colombelli, assegura que "té lògica perquè hi ha optimisme que el Banc Central Europeu segueixi abaixant els tipus d'interès després de les vacances".
 

A l'espera de la següent reunió del BCE

L'euríbor va començar a baixar a l'abril, amb les perspectives que el Banc Central Europeu retallaria els tipus d'interès a la seva reunió del juny. En aquella ocasió els va retallar un 0,25%, com estava previst, i aquest juliol els va mantenir al 4,25%.

La pròxima reunió de l'organisme que presideix Christine Lagarde serà el 12 de setembre.
 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHipoteques
Anar al contingut