La lava torna a sortir d'un cràter de l'Etna, el volcà més actiu d'Europa
Sicília

L'Etna torna a entrar en erupció i provoca problemes a l'aeroport de Catània

És la cinquena vegada en un mes que el volcà, el més actiu d'Europa, expulsa lava, gasos i cendra pel cràter Voragine

RedaccióActualitzat

Cinquena erupció del volcà Etna des del 4 de juliol passat. El volcà més actiu d'Europa ha tornat a entrar en erupció: des de la mitjanit de dissabte a diumenge, expulsa lava i cendra a través del cràter Voragine.

Segons ha informat l'Institut de Geofísica i Vulcanologia de Catània, el tremolor volcànic s'ha anat incrementant amb el pas de les hores. Un gran núvol volcànic de gasos i cendra --que ha arribat a superar els 10 km d'altura-- s'ha desplaçat de l'est cap al sud-est i ha deixat una pluja de cendres a Catània.

Això ha obligat a tancar una part de l'aeroport i, en conseqüència, diumenge hi va haver afectacions, anul·lacions i retards de vols a la ciutat siciliana. De tota manera, no ha calgut tancar l'aeroport, com sí que s'ha hagut de fer dues vegades aquest mes, també a causa del núvol de cendra.

Aquest dilluns, l'aeroport de Catània ha tornat a funcionar amb normalitat, tot i que hi continua havent la possibilitat de retards i cancel·lacions. 

Una imatge captada amb un dron mostra vapor volcànic que surt d'un cràter de l'Etna (Reuters / Giuseppe di Stefano)

Aquest és el cinquè procés eruptiu de l'Etna en un mes. Ara, els experts esperen que l'activitat al cràter Voragine comenci a baixar d'intensitat.

Amb més de 3.300 metres d'altitud, l'Etna és el volcà actiu més alt d'Europa. I també és el que té un historial d'erupcions més llarg i documentat, amb registres que es remunten al 425 aC.

La nova erupció del volcà ha provocat una pluja de cendra sobre Catània i retards a l'aeroport (Reuters / Giuseppe di Stefano)

 

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut