Tarragona

L'estat de salut del tauró capturat a Tarragona, que no pot ni nedar, preocupa molt els biòlegs de l'Aquàrium

L'odissea de la captura del tauró que apareixia a la platja del Miracle de Tarragona podria acabar de la pitjor de les maneres, perquè el seu estat és greu. Els biòlegs de l'Aquàrium de Barcelona no han pogut fer res més que ajudar-lo a nedar, perquè ja no és capaç de fer-ho sol. Per això no se li ha pogut fer cap exploració, ni extracció de sang ni res que pugui empitjorar el seu estat ni estressar-lo encara més. Només es pot esperar fins demà per veure si l'esqual millora.

Actualitzat

Els biòlegs posen de termini demà per veure si l'estat de salut del tauró capturat a la platja del Miracle fa un tomb. Ara es troba tan dèbil que no pot nedar per si mateix. Els primers reconeixements han detectat, a més, que té una ferida d'arpó a l'aleta dorsal.

Encara no hi ha una teoria sòlida sobre el que li ha passat a aquest exemplar femella de tauró gris. El fet és que no és habitual que aquests esquals arribin arran de platja si no és que tenen algun problema. Ara com ara la seva precària salut fa que no pugui nedar per si mateix, condició imprescindible per poder sobreviure, i necessita l'ajuda continuada d'un cuidador que el va belllugant.

Es tracta d'un exemplar d'edat avançada, de dos metres de llarg i uns 90 quilos de pes. De moment, a la platja del Miracle, que s'ha reobert al bany, no s'han vist més taurons a prop de la costa.

Finalment, aquest dilluns a la tarda els tècnics van poder agafar el tauró quan estava a tocar de la sorra. Un comportament poc habitual, perquè aquesta espècie, habitual del Mediterrani, no acostuma a acostar-se a les platges. Tot i que semblava desorientat, la captura de l'animal, que es va fer amb xarxes, no va ser fàcil, ja que va oposar resistència. El tauró es va mostrar violent i va ferir de poca gravetat un membre de protecció i un treballador de l'Aquàrium.

Els últims dies, l'anunci de la presència del tauró havia fet que molta gent s'acostés fins a la platja del Miracle per observar-lo. Segons la Guàrdia Urbana de Tarragona, quatre d'aquestes persones, de nacionalitat txeca, hauran de pagar una multa de 400 euros per haver-se saltat la prohibició de ficar-se a l'aigua a la platja del Miracle. Així es va decidir aquest diumenge en un judici ràpid a Tarragona.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut