Les vendes online i els lloguers deixen 30.000 locals comercials buits a Catalunya

RedaccióActualitzat

Comerciants d'arreu de Catalunya denuncien l'augment de locals comercials buits a les ciutats. Els motius: l'elevat preu dels lloguers i les vendes per internet.

A Catalunya, el nombre d'establiments sense ocupar ja arriba als 30.000. N'hi ha molts que fa anys que estan buits, excepte a les zones comercials, on el problema és que hi ha molta rotació perquè als botiguers no els acaben de sortir els comptes.

Aquesta setmana, un llibreter de Terrassa ha denunciat la situació en una carta oberta que s'ha fet viral a les xarxes. Àlvar Masllorens, responsable de la llibreria La Temerària, explica que ha tancat el pitjor mes de la seva història. A la carta reflexiona com la compra online desertitzarà els comerços de les ciutats.

 

Un crit d'alerta pels locals buits, que, fins i tot, s'acumulen en alguns eixos comercials, on els lloguers són cars. Fins a una quinzena al cèntric carrer Sant Pere de Terrassa i fins a 50 al centre de Sant Cugat, on la situació s'ha agreujat, segons els botiguers, des que cal pagar per aparcar a la zona més comercial i això ha fet baixar l'afluència de clients.

 

Subvencions per recuperar locals

Empreses i autònoms poden presentar a partir d'aquest dilluns les sol·licituds per rebre una nova línia d'ajuts del govern que incentiva la recuperació de locals comercials buits, la reforma d'establiments i la implantació de sistema de Click&Collect, per fomentar la recollida en botiga de les compres online.

El projecte s'emmarca en el pla anual de subvencions que convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda i està dotat amb 1,59 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut