Barcelona

Les universitats reservaran una plaça a cada grau per a estudiants d'ètnia gitana

El Consell Interuniversitari vol incentivar l'accés a la universitat de la minoria gitana

RedaccióActualitzat

Les universitats catalanes hauran de reservar a partir de curs vinent, 2018-2019, una plaça de cada grau als estudiants d'ètnia gitana que ho acreditin a la preinscripció.

És una mesura que ha aprovat el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per tal potenciar l'accés a la universitat d'aquest col·lectiu, ara minoritari.

Al CIC no disposen de dades concretes del nombre d'alumnes d'ètnia gitana que estudien en l'actualitat als centres universitaris de Catalunya, però volen que la seva presència deixi ''de ser baixa''.

Notícia relacionada: Dones gitanes que trenquen estereotips

Mercè Jou, presidenta del CIC, considera que la reserva de places potenciarà l'accés als estudis universitaris a una minoria que tradicionalment ''no han prioritzat el fet d'estudiar".

Jou ha especificat que l'administració i les universitats no poden saber qui és d'ètnia gitana i qui no i, per tant, els mateixos estudiants s'hauran d'identificar en el moment de fer la preinscripció perquè durant tot el procés tingui la plaça reservada.

La presidenta del CIC recorda, però, que si l'estudiant ja té prou nota per accedir als estudis pot entrar per la via convencional i deixar disponible la plaça reservada a qui no compleix del tot els requisits, com ja passa amb altres col·lectius que gaudeixen d'aquesta reserva, com són les persones amb discapacitat.

ARXIVAT A:
Universitat
Anar al contingut