Una de les actuacions recollides a la col·lecció de segells, l'any 1997 als premis de la música britànica (Royal Mail/Reuters)

Les Spice Girls, en segell: el Regne Unit llança una edició especial pels 30 anys del grup

El correu britànic posa a la venda una col·lecció de quinze segells per commemorar els 30 anys del naixement del grup de pop

El correu britànic, el Royal Mail, ha llançat una edició especial de segells per commemorar els 30 anys de la formació de les Spice Girls.

La companyia de correus ha anunciat aquest divendres que posarà a la venda una col·lecció de quinze unitats de segells que recollirà alguns dels moments estel·lars del grup de pop britànic, molt popular a la segona meitat dels anys 90.

Una desena de segells recullen actuacions en directe del grup arreu del món, mentre que els altres cinc pertanyen a sessions de fotos de promoció per a la seva pel·lícula "Spice World", de l'any 1997.

D'entre els quinze segells de la col·lecció, també n'hi ha un per cada membre del grup (Royal Mail/Reuters)

Entre les estampes de les "noies picants" que recull aquesta tira, hi ha les seves actuacions als Premis Brit de 1997 o a la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Londres, l'any 2012.

A més, cada una de les components del grup --Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm i Geri Halliwell-- comptarà amb un segell propi. Segons el Royal Mail, l'elecció de les imatges s'ha fet en estreta col·laboració amb la banda.

Una de les components del grup, Emma Bunton, ha celebrat la notícia amb una publicació a X:

Serà la primera vegada que el Royal Mail dedica una edició completa a una banda musical femenina, i el sisè cop que un grup de música té una col·lecció pròpia de segells. Abans s'havien dedicat col·leccions a The Beatles (2007), Pink Floyd (2016), Queen (2020), The Rolling Stones (2022) i Iron Maiden (2023).

En un comunicat, la banda s'ha mostrat pletòrica per l'homenatge rebut:

"Ens emociona ser celebrades pel Royal Mail, juntament amb algunes de les llegendes més icòniques i influents de la música. Quan vam formar les Spice Girls, no podíem ni somiar que 30 anys més tard seríem el primer grup femení al qual es dedica una col·lecció sencera de segells."


Un ascens meteòric

Les Spice Girls van revolucionar la música pop a mitjans de la dècada dels 90. El grup es va formar l'any 1994, però no va ser fins a dos anys després que va saltar a la fama de manera explosiva amb la publicació del seu single "Wannabe", que va encapçalar les llistes de vendes en 37 països.


El van seguir èxits com "Say you'll be there", "Who do you think you are" o "Spice up your life".

La banda va estar en actiu durant sis anys. L'any 1998 van començar a separar-se, primer amb la marxa de Geri Halliwell i després amb la de Victoria Beckham, fins que l'any 2000 es van dissoldre

 

ARXIVAT A:
MúsicaRegne Unit
Anar al contingut