El pantà de la Baells
Les reserves d'aigua als embassaments estan al 33%, a dia 21 de novembre (Mariona Rifà)

La restricció d'aigua per sequera s'amplia a Barcelona i tota la zona del Ter-Llobregat

El govern aprovarà la declaració de l'estat d'alerta a la conca Ter-Llobregat, que abasteix 202 municipis

RedaccióActualitzat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ampliarà l'alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat, que és la que abasteix, entre d'altres, l'àrea metropolitana de Barcelona. Això afectarà 202 municipis. Així, s'amplia la llista a 503 poblacions amb restriccions d'aigua

Els municipis afegits pertanyen a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Garraf, Gironès, Maresme, Selva i Solsonès.

Això implica restriccions d'aigua en usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics.

Consulta en aquesta taula si el teu municipi està en alerta i, per tant, afectat per aquestes restriccions.

Cal tenir present que Catalunya es divideix en dues demarcacions pel que fa a la gestió de l'aigua i l'ACA només té plenes competències en les conques internes, que afecten els municipis que trobareu en aquesta taula. 

Les conques intercomunitàries --que afecten els rius que travessen diverses comunitats autònomes, com són el riu Ebre, el riu Segre, les dues Nogueres i el riu Garona-- també les gestiona l'Estat i els barems i nivells d'alerta no són iguals en cada cas. Per això, no estan inclosos a la taula.

Ho ha anunciat la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, a "El matí de Catalunya Ràdio". Segons ha dit, amb els municipis que s'afegeixen a l'estat d'alerta, hi haurà restriccions a 25 comarques, que afectaran 6,6 milions de ciutadans.


Quines restriccions d'aigua implica l'alerta?

La limitació principal és per a l'aigua de reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), industrials (5%) i usos recreatius que impliquin reg (30%) com ara el golf i altres (5%).

En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes, que només es pot fer de nit; es prohibeix omplir fonts ornamentals i hi ha limitacions a l'hora d'omplir piscines o netejar els carrers o els vehicles, entre d'altres.

La limitació que s'estableix és un consum màxim de 250 litres per habitant i dia.

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut