Les quatre congressistes demòcrates que van plantar cara a Trump, reelegides
Les quatre congressistes demòcrates van denunciar les declaracions racistes de Trump (Reuters)

Les quatre congressistes demòcrates que van plantar cara a Trump, reelegides

Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar i Rashida Tlaib representen el que més incomoda els republicans i lideren el gir cap a l'esquerra dintre del Partit Demòcrata

Actualitzat

Les congressistes demòcrates Alexandria Ocasio-Cortez, de Nova York; Ilhan Omar, de Minnesota; Ayanna Pressley, de Massachusetts, i Rashida Tlaib, de Michigan, que van plantar cara a Trump, podran continuar fent-ho després d'aconseguir un segon mandat al Congrés dels Estats Units.


Anomenades despectivament pels republicans "The Squad" ("La banda") o AOC+3, per les inicials de la congressista de Nova York més les altres tres, són les quatre dones que han posat més pedres a la sabata al mandat de Trump. Els republicans s'han esforçat a combatre-les, però no han pogut evitar que revalidessin, amb facilitat, la seva representació al Congrés.

I és que representen la força emergent de dones, joves, immigrants, de minories ètniques, dues d'elles musulmanes, i feministes, que fa més nosa als republicans i que lidera l'impuls cap a l'esquerra dintre del Partit Demòcrata.
 

Contra la invalidació del vot avançat i per correu

La més jove de les quatre congressistes, amb 31 anys i tota una revelació al Congrés, és la novaiorquesa d'orígens porto-riquenys Alexandria Ocasio-Cortez, que ja ha criticat la pretensió de Trump d'invalidar el vot avançat i per correu.

 

 

"La proclamació prematura de victòria de Trump és il·legítima, perillosa i autoritària. Compteu els vots. Respecteu els resultats."

 

Les quatre congressistes demòcrates que van plantar cara a Trump, reelegides
Alexandria Ocasio-Cortez exercint el vot avançat a Nova York (Reuters/Andrew Kelly)

També ho ha fet Ilhan Omar, l'única d'aquestes congressistes que no ha nascut als Estats Units, refugiada somali, musulmana i feminista, qualifica Trump de "perilllós".

 

"Comptar totes les paperetes no és el mateix que votar. No podreu evitar que les comptin. Això no és una dictadura. Aquest home és perillós."

L'afroamericana de Massachusetts Ayanna Pressley celebrava la victòria disposada a començar a treballar: "Tot just acabem de començar".

 

"Junts hem lluitat per la nostra humanitat compartida. Ens hem organitzat, mobilitzat i hem legislat segons els vostres valors. Estic molt orgullosa de ser la vostra congressista i companya de treball. Crec en la vostra força. I tot just acabem de començar."

Les quatre congressistes demòcrates que van plantar cara a Trump, reelegides
Rashida Tlaib durant la campanya a Michigan (Reuters/Rebecca Cook)

I Rashida Tlaib, la congressista per Detroit d'origen palestí i musulmana, rebia per la seva victòria les felicitacions i el suport d'una organització jueva dels Estats Units que treballa per la justícia i la igualtat entre Israel i Palestina.

 

"És un honor lluitar amb @JvpAction (Jewish Voice for Peace Action) contra totes les formes d'odi i opressió. Gràcies!"

Precisament, Trump va voler impedir l'entrada de les dues congressistes musulmanes a Israel l'any passat.

I també la congressista conspiracionista Marjorie Taylor Greene, de Geòrgia, elegida aquest dimarts, va denunciar com una "invasió islàmica" la presència de les dues congressites musulmanes a la Cambra de Representants dels Estats Units.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsTrump
Anar al contingut