"Els matins"

Les proves de via del TGV entre el Camp de Tarragona i Sant Joan Despí començaran demà

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha avançat que aquest dimarts començaran les proves de via i de plataforma del TGV en el tram que uneix el Camp de Tarragona amb Sant Joan Despí. En una entrevista al programa "Els matins", de TV3, la ministra ha dit que aquestes proves s'allargaran fins a final d'any, quan s'espera que el tren arribi a Barcelona. D'altra banda, el TGV entre Tarragona i Madrid incrementa a partir d'aquest dilluns la velocitat fins arribar als 300 quilòmetres per hora. D'aquesta manera, el trajecte es farà en només dues hores i 38 minuts, quinze minuts menys que fins ara.

Actualitzat

La ministra també s'ha referit a la polèmica pel traçat de l'AVE pel centre de Barcelona i ha defensat el projecte en què el recorregut passa al costat de la Sagrada Família: "és un traçat consensuat i no farem una obra que posi en risc la Sagrada Família". Sobre la intenció del Patronat de la Sagrada Família de recórrer el traçat, Álvarez no creu que això aturi les obres. La ministra ha anunciat que es reuniran amb el patronat per explicar-los el projecte i veu difícil que, un cop explicat, aquest "faci la proposta de recórrer-hi". En tot cas, si la qüestió arriba als tribunals Álvarez veu complicat que la justícia paralitzi les obres.

Magdalena Álvarez no ha volgut posar data a l'arribada de l'AVE a l'estació de la Sagrera, però sí que ha assegurat que el tram fins a Sants "anirà a 300 km/h des del principi". Pel que fa al servei de rodalies, la ministra ha demanat temps per acabar de solucionar els problemes i ha reiterat les seves "disculpes als usuaris" als quals ha donat "les gràcies per al seva paciència". El ministeri de Foment està "solucionant el tema i prenent mesures" i Álvarez ha promès que "a finals d'any se'n veurà la millora". Sobre el traspàs de la gestió de Rodalies Renfe a la Generalitat, la ministra ha avisat que no té "cap problema" per fer-ho i que aplicarà "l'Estatut fins a les últimes conseqüències".

Álvarez també ha promès que la nova terminal de l'aeroport del Prat, la T sud, "serà millor que la T4 de Madrid". Per Álvarez, un cop s'hagi construït aquesta infraestructura, que prepararà l'aeroport català per tenir 55 milions de passatgers, "Barcelona tindrà el millor aeroport i amb la millor tecnologia d'Espanya". La ministra també s'ha mostrat convençuda que el polèmic Quart Cinturó "resoldrà els problemes de mobilitat de Barcelona".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut