La piscina de Vilobí del Penedès, tancada, aquest mes de febrer (ACN/Gemma Sánchez Bonel)

Les piscines de municipis en emergència per sequera obriran si es consideren refugi climàtic

El pla de sequera estableix que en fase d'emergència les piscines han de tancar, però el govern estudia elaborar un cens de les que es considerin una excepció

RedaccióActualitzat

Si a l'estiu es manté la fase d'emergència actual, el pla de sequera estableix que les piscines municipals hauran de quedar tancades. Amb la previsió d'un estiu calorós, el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha dit al programa "Els matins" de TV3 que el govern treballa perquè les piscines que es considerin refugis climàtics puguin obrir.

Serà, doncs, una excepció per a aquelles àrees en què la piscina municipal és l'únic o un dels pocs equipaments públics on els veïns poden anar a refrescar-se.

La piscina de la Devesa de Girona, en una imatge d'arxiu (ACN/Aleix Freixas)

És el cas, per exemple, de barris "on no hi ha cap biblioteca, cap sala de lectura o espai amb aire condicionat on ens puguem anar a refugiar climàticament", ha explicat el conseller.

En aquests casos, ha dit Mascort, "podríem fer que la piscina del barri es pogués omplir, però per situació normal, no. Perquè ens hem de posar al cap que no hi ha aigua".

La Generalitat elaborarà un cens d'aquestes instal·lacions per incloure-les com a excepció.

A Lleida, la piscina és un espai on refugiar-se de les altes temperatures durant l'estiu (ACN/Ajuntament de Lleida)

La mesura respon al neguit de molts ajuntaments, on les piscines, més enllà d'oferir un espai de lleure, són també un lloc molt habitual on passar les hores de més calor durant l'estiu.

Ara, el debat serà quina piscina entra al cens i quina no. Sobretot perquè els ajuntaments consideren que són instal·lacions que, en situació de calor extrema, tenen un paper molt important a l'hora de millorar la cohesió social i la convivència dels barris.

 

ARXIVAT A:
SequeraCrisi climàticaOnada de calor
Anar al contingut