Les persones amb autisme i altres necessitats especials poden sortir al carrer

El govern espanyol ha publicat una instrucció que els permet saltar-se el confinament pel coronavirus
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Malgrat l'estat d'alarma que afecta el lliure dret de circulació, les persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA) podran sortir una estona al carrer, com havien demanat les famílies i diverses associacions.

El Ministeri de Sanitat ha publicat al BOE una instrucció on especifica que, a partir d'aquest 20 de març, les persones amb diagnòstic de TEA i conductes disruptives "poden fer els desplaçaments que siguin necessaris, sempre que es respectin les mesures necessàries per evitar el contagi" del coronavirus.

Aquestes persones hauran d'anar sempre acompanyades i mantenir la distància i les mesures de seguretat.

Protecció Civil ha aclarit que, si és imprescindible sortir a passejar, cal "portar a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional" sanitari o social que recomana les sortides.

Trencar les rutines i un confinament rigorós, sense "sortides terapèutiques", pot fer que la situació d'aquestes persones s'agreugi. Les associacions d'afectats han demanat respecte perquè s'han trobat amb gent que els "increpa i insulta" quan fan algun passeig per gestionar millor l'estada obligada a casa.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut