Uns treballadors del zoo es miren la nova obra de Banksy, a les portes del London Zoo (
Uns treballadors del zoo es miren la nova obra de Banksy, a les portes del zoo de Londres (REUTERS/Hollie Adams)

Les nou obres en nou dies de Banksy: un goril·la allibera els animals del zoo de Londres?

L'autor de guerrilla artística ha omplert els carrers de la capital britànica de pintades protagonitzades pel regne animal amb les seves característiques plantilles de grafiti

RedaccióActualitzat

Banksy ha tornat als carrers de Londres aquest estiu, i ho ha fet durant nou dies consecutius amb el misteri que el caracteritza. L'artista ha revelat nou obres que tenen com a protagonistes animals: dos elefants, tres micos, un llop, dos pelicans, un felí, piranyes, un rinoceront i un goril·la.

El darrer grafiti ha aparegut aquest dimecres i podria ser el colofó del relat: un goril·la obre les portes del zoo de Londres i allibera els animals de dins, que s'han escampat per la ciutat i que els hem pogut anar albirant al llarg de la setmana. 

Com sempre, el possible significat de les obres ha generat debat a les xarxes socials. En un principi, es va apuntar a una crítica al sistema capitalista i l'especulació amb l'habitatge, després es va parlar d'una referència als aldarulls racistes que s'estan produint a la capital.

Amb la darrera obra, agafa força la tesi sobre la crítica al zoo de Londres, una institució que molts consideren obsoleta i contrària als drets dels animals.

Aquestes són les nou obres de la sèrie bestial de Banksy:
 

1. Dos elefants veïns:

El dilluns 5 d'agost, apareixien dos elefants traient el cap per la finestra a Chelsea. Tots dos acosten les trompes, com si tinguessin una conversa entre veïns.

Veïns de Londres mirant la nova obra de Banksy
Veïns de Londres mirant la nova obra de Banksy (EFE)(EFE)

2. Una cabra de muntanya a la ciutat

Dimarts, 6 d'agost, els veïns de Richmon es trobaven una cabra de muntanya enfilada a una cornisa al barri de Kew Green, al sud-oest de Londres. Una càmera de vigilància grava el seu gest d'equilibri.

(REUTERS/Toby Melville)

3. Tres micos enfilats al pont

Dimecres, 7 d'agost, les pintades de tres micos s'emportaven el protagonisme, penjats d'un pont en una estació de metro a prop del mercat de Brick Lane.

(EFE/Epaandy Rain)

4. L'udol d'un llop

L'endemà, va ser el torn d'un llop udolant davant la lluna plena d'una antena parabòlica al barri de Pecham, al sud-est de Londres. L'obra va ser robada una hora després de la publicació a xarxes.
 


5. Pelicans pescadors

Divendres, van aparèixer dos pelicans pescant peixos a sobre d'un rètol d'un "fish and chips" d'un local anomenat Bonners. La pintada era al barri londinenc de Walthamstow.

(EFE/Epaandy Rain)

6. Un gat mandrós

Dissabte, un gat s'estirava a una tanca publicitària malmesa pel temps, o bé pels jocs del felí. L'obra va aparèixer al barri de Cricklewood, al nord-oest de la capital britànica.  L'obra també va ser retirada pels que podrien ser els propietaris de la tanca.

(REUTERS/Maja Smiejkowska)

7. Una peixera de piranyes

Diumenge, Banksy omplia una caseta de vidre de la policia amb una peixera de piranyes al carrer Ludgate Hill, al cor de la vella ciutat de Londres. Els policies s'hi van desplaçar per fotografiar-la i obrir un expedient.
 


8. Un rinoceront copulant amb un cotxe

Aquest dilluns, l'artista britànic pintava un rinoceront copulant amb un cotxe atrotinat, amb un con de trànsit al capó, a una paret del carrer Westmoor del barri de Charlton. Aquesta obra ha estat vandalitzada per un home encaputxat, que l'ha desfigurat amb un altre pot de grafiti. 

El rinoceront que sembla enfilar-se al damunt d'un cotxe abandonat és la vuitena creació del "zoo de Londres" (Instagram/Banksy)(Instagram/Banksy)

9. Un goril·la obre les portes del zoo

La darrera obra ha aparegut aquest dimecres a les portes del zoo de Londres: un goril·la obre les portes i deixa sortir la resta d'animals tancats, com una foca i un grup d'aus.

Uns treballadors del zoo es miren la nova obra de Banksy, a les portes del London Zoo (
Uns treballadors del zoo es miren la nova obra de Banksy, a les portes del London Zoo (REUTERS/Hollie Adams)(REUTERS/Hollie Adams)

Obres vandalitzades o retirades

Algunes de les obres de Banksy no han durat ni un dia abans que algú les hagi intervingut. És el cas del llop udolant, el quart mural, robat el passat divendres 9 d'agost poques hores després que l'artista la reivindiqués a les seves xarxes socials, segons informava The Guardian.

També era retirada de la seva ubicació l'obra del gat, on uns contractistes del propietari de la tanca van aparèixer per desmantellar la instal·lació per por que fos robada, segons informa el mateix mitjà.

Tampoc ha tingut gaire recorregut el rinoceront. Un home amb el rostre tapat l'ha desfigurat la pintada amb un aerosol de pintura segons mostra un vídeo difós per la BBC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut