Vista d'una casa inundada mentre el riu Biala Ladecka es desborda a Ladek-Zdroj, Polònia. (Reuters/Agencja Wyborcza.pl/Tomasz Pietrzyk)

Les inundacions al centre d'Europa, en 12 imatges

Els països afectats han fet un gran desplegament de mesures a la riba d'alguns rius que han tingut grans crescudes, com ara l'Elba, el Vltava i el Danubi, i especialment al sud de Polònia

Actualitzat

El centre d'Europa viu aquest cap de setmana un episodi de pluges fortes i persistents que mantenen diversos països centreeuropeus en alerta per possibles inundacions.

La protagonista és la gran borrasca Boris, que ja ha provocat la crescuda de grans rius i posteriors inundacions a Alemanya, la República Txeca i Eslovàquia. També a Àustria, on ha mort un bomber, a Romania, on hi ha hagut almenys cinc morts, i a Polònia, amb una víctima mortal. També es busca una persona més que ha desaparegut després d'una allau als Alps austríacs.

Un bomber ajuda amb el transport de persones i mascotes en un vaixell enmig dels esforços d'evacuació a causa de les inundacions a Czechowice-Dziedzice, Polònia. (Reuters/Agència Wyborcza.pl/Grzegorz Celejewski)
Les pluges han inundadat les tombes d'un cementiri de Brzeszcze, Polònia. (Reuters/Agència Wyborcza.pl/Jakub Wlodek)
Una vista mostra una zona inundada després de fortes pluges a Mikulovice, República Txeca (Reuters/David W Cerny)
Un cotxe està parcialment submergit sota l'aigua, després que una forta pluja provoqués inundacions a Slobozia Conachi, Romania. (Reuters)
Vista de Bohumín, República Txeca, mentre la ciutat fronterera es prepara per a la inundació del riu Oder, vista des del costat polonès, a Chalupki. (Reuters/Agència Wyborcza.pl/Dominik Gajda)
Una vista d'un dron mostra una zona inundada, després de les inundacions a Slobozia Conachi, Romania (Reuters/Inquam Photos/George Calin)
Vista de cartells i papereres submergides en una zona inundada després de fortes pluges a Krems, Àustria (Reuters/Lisa Leutner)
Visió general que mostra una zona inundada després de les fortes pluges a Krems, Àustria. (Reuters/Lisa Leutner)
Imatge de bancs i una taula que han quedat submergits per les aigües després de fortes pluges a Krems, Àustria (Reuters/Lisa Leutner)
Una persona va per una carretera afectada per les inundacions, després de fortes pluges a Jesenik, República Txeca (Reuters/David W Cerny)
Les fortes pluges i les inundacions a la República Txeca han deixat imatges de cases danyades com aquesta a Jesenik (Reuters/David W Cerny)
ARXIVAT A:
El temps
Anar al contingut