Les imatges captades pel dron a Rialb s'assemblen més a un riu que a un embassament (CCMA)

Les imatges de la sequera: l'impactant vol en dron pel pantà de Rialb, amb un 7% d'aigua

La situació és complicada a tots els embassaments de les conques internes i també els de la conca de l'Ebre

Les reserves d'aigua de Catalunya, en conjunt, estan a un escàs 35%. Aquest any, l'aspecte d'embassaments i pantants és anòmal a causa d'una caiguda alarmant de precipitacions. A banda de la poca pluja, les onades de calor han fet augmentar el consum d'aigua.

Una de les imatges més impactants d'aquesta situació és la del pantà de Rialb, que des de l'aire il·lustra perfectament el moment de sequera en què ens trobem.

Rialb, a la conca del Segre, és el segon embassament més gran de Catalunya i està només al 7% de la seva capacitat, una imatge que ens transporta a la sequera del 2007-2008.

 

La situació és similar a tots els embassaments de les conques internes i també els de la conca de l'Ebre. Fa molts dies que no plou amb ganes i el panorama s'agreuja. El pantà de Sau està al 18% de capacitat, respecte del 50% de l'any passat. Una diferència de més de 30 punts.

A la Llosa del Cavall encara hi ha més diferència en un any: està al 28%, 40 punts per sota si ho comparem amb fa dotze mesos, quan estava al 66%.

A l'Ebre, el pantà de Canelles està al 28% de capacitat, quan el 2021 per les mateixes dates estava 10 punts per sobre. El mateix diferencial de 10 punts que hi ha al pantà d'Oliana, que ha passat del 36% de fa un any al 26% actual.

Els meteoròlegs no preveuen pluges abundants a les capçaleres dels rius de cara als propers dies i confirmen que serà complicat sortir de la situació de sequera.

ARXIVAT A:
SequeraMedi ambientCrisi climàticaMeteorologia
Anar al contingut