Imatges d'Àngel Llàcer, una cadireta infantil, una paparra i la façana del British Museum
Repassem les històries que més us han atret aquesta setmana

Les històries de la setmana: un robatori gairebé perfecte i "l'ensurt real" d'Àngel Llàcer

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

RedaccióActualitzat

Cadiretes infantils: del pes a l'alçada

El que més us ha atret aquesta setmana és un canvi que pot afectar famílies i butxaques, el de la normativa que regula les cadiretes infantils per al cotxe. A partir del setembre, deixaran de classificar-se pel pes de l'infant i passaran a fer-ho per l'alçada, amb un pes màxim. I, amb això, ja no es podran vendre les cadiretes que es regeixin per la regulació antiga. 

 

Escapar-se d'una secta 

"I si fossis un 10?" Amb aquest missatge i el nom de Genius, capten joves als carrers de Barcelona amb l'objectiu final de sumar nous adeptes a la seva secta. Primer, a través d'un curs de tècniques d'estudi; després, amb un retir de cap de setmana per a un suposat creixement personal que pot acabar en anys compartint casa i llit i pagant multes a través de Bizum. Hem parlat amb una testimoni que n'ha pogut sortir.

 

Una promesa perillosa

Una altra història de captació amb la promesa falsa de creixement personal i ambient sectari. Aquest cop, de Laín García Calvo, un pseudoguru que acumula milions de seguidors a les xarxes i que diu que té el secret per fer-se milionari. I amb això, ven llibres, ven cursos i omple xous allà on va. El 2022, la seva empresa va facturar prop de sis milions.

 

"L'ensurt real" d'Àngel Llàcer

"Van ser moments molt difícils, en què es va témer per la meva vida". Així relata Àngel Llàcer el seu calvari després d'infectar-se d'un perillós bacteri anomenat shigel·la en un viatge al Vietnam: quatre operacions i dues setmanes a l'UCI que, afortunadament, pot explicar.

 

La medalla (no) ortogràfica

La importància de revisar l'ortografia s'ha visualitzat en una medalla, la que han repartit a tots els participants d'una cursa, fa just una setmana, a Sant Pere de Ribes. En tres línies, tres faltes. 

 

El robatori que podria haver estat perfecte

En aquesta història hi ha un gran museu --el British de Londres--, un sospitós --el seu excap de Grècia i Roma-- i un marxant d'antiguitats danès amb memòria fotogràfica. Com a protagonistes secundaris, policies d'arreu del món i més de 1.500 peces robades. Un cas que continua obert digne de novel·la policíaca.

 

La sospita de la paparra

Per últim, el resultat d'un estudi científic que potser tranquil·litza. És el que ha conclòs que les paparres "Hyalomma", espècie que fa anys que prolifera a Catalunya i que es distingeix de la resta perquè corre cap a les seves preses, no tenen virus patògens per als humans. Malgrat tot, us hem explicat com evitar que ens piquin i què fer si ens passa.

 

ARXIVAT A:
Viral
Anar al contingut